Vakker vielse for skiparet

- Selv skiproffer må få lov til å være amatører i ekteskapet, sa kapellan Inge Berg Pettersen da Thomas Alsgaard og Rønnaug Schei ga hverandre sitt ja i Røros kirke.

Saken oppdateres.

140 gjester var invitert til Bergstaden da Rønnaug Schei og Thomas Alsgaard giftet seg i Røros kirke torsdag 30. desember. Kapellan Inge Berg Pettersen viet de to skiløperne.

- En vielse er en fantastisk opplevelse og en stor begivenhet for en prest, enten det er Schei og Alsgaard eller andre som gifter seg. Man ser noen som er glade i hverandre og som ønsker å satse videre på det, og jeg ønsker virkelig at disse to må få en god tid sammen, sier Berg Pettersen

Han forteller at kirken var vakkert pyntet og fullsatt av både inviterte gjester og andre besøkende under vielsen.

- Det var en åpen vielse med en god ramme rundt, beskriver kapellanen.

Møttes i skisporet

I sin tale til brudeparet trakk han paralleller mellom hans og hennes karrierer i skisporet og den nye utfordringen de nå står overfor i ekteskapet. Han tok utgangspunkt i profftilværelsen som skiløpere er vant med, og den nye arenaen de nå skal dele i ekteskapet.

- I ekteskapet er ingen av oss proffe, og det er lov å være amatør i ekteskapet. Som proffer på skiarenaen legger man ned mye arbeid for å komme til et mål man har satt seg. Målet brudeparet nå har satt seg er å elske og ære hverandre inntil døden skiller dem ad, med de seire og nederlag som kommer underveis. For å komme til det målet må man også være villig til å gå en ekstra «tremil» eller «femmil», forteller Berg Pettersen fra vielsen.

Rønnaug Schei kommer fra Stadsbygd og var i flere år en del av det norske landslaget i langrenn, mens den nybakte ektemannen Alsgaard har en merittliste bak seg i langrennssporten som neppe trenger noen nærmere presentasjon. Romansen mellom de to tidligere skiløperne ble først gang kjent da Adresseavisen omtalte forholdet i forbindelse med NM i Steinkjer for tre og et halvt år siden.

Full feiring

Bruden var kledd i en enkel og klassisk brudekjole i glatt, hvit silke, med en liten jakke med stående krave. Etter vielsen i Bergstadens Ziir torsdag, reiste hele brudefølget på 140 gjester med kanefart til selskapslokalet i Quality Hotel Røros.

- Dette ble en kjempebra dag, flott på alle måter, forteller Rønnaug Schei Alstaard til Fosna-Folket.

Bjørn Dæhlie, Odd-Bjørn Hjemseth og Erling Jevne var blant skivennene som deltok i feiringen ifølge Fosna-Folket.

- Det var et kjempefint bryllup, med grådig fin ramme rundt. Brur’a var nydelig, forteller bryllupsgjest Erling Jevne til Adresseavisen.

- Ble det en rolig kveld?

- Å nei! Det var skikkelig feiring, humrer Jevne.

Bryllupsreisen går ifølge Fosna-Folket til Australia i tre uker.

 
 
På forsiden nå