- Ingen kan erstatte ham

Den anerkjente kunstneren Magne Sandøy døde mandag på St. Olavs Hospital.

Maleren Magne Sandøy sovnet stille inn mandag. Dette bildet er fra 2006.  

Saken oppdateres.

Kunstneren og musikeren Magne Sandøy fra Råkvåg sovnet stille inn på St. Olavs Hospital mandag kveld.

- Han var ikke vanlig. Han var en mann med mange talenter som han brukte til det ytterste for å glede andre, forteller Magne Sandøys nærmeste pårørende, Anna Due Winsjansen.

Sandøy var involvert i en frontkollisjon i Rissa i midten av august. Etter ulykken lå han i kunstig koma på St. Olavs Hospital.

- Jeg var forsiktig optimist i tiden etter ulykken, men i den siste tiden har det vært klart at han ikke kom til å klare det, sier Due Winsjansen.

Mange talenter

Due Winsjansen beskriver Sandøy som en mann som hadde mange talenter.

- Han var aktiv både som musiker og maler. Han skrev sanger med et enkelt og fint budskap. Han var også en flott kunstner.

Sandøy debuterte som kunstner i 1971, og har hatt mange utstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Hans bilder har blitt kjøpt av blant annet Norsk kulturråd, Trøndelag kunstgalleri og Nord-Trøndelags fylkesgalleri. I 1976 fikk kan Rissa kommunes kulturpris.

- En raus mann

Due Winsjansen beskriver Sandøy som en svært gavmild mann.

- Han ga alltid bilder til gode formål. Hvis vi skulle ha utlodning ga han oss alltid bilder som vi kunne bruke. Han var en raus mann.

Sandøy hadde den siste tiden vært aktiv, både med kunst og sang.

- Han har hatt det godt den siste tiden. Han har både sunget, spilt og malt bilder, forteller Due Winsjansen.Hva har Sandøys kunst betydd for deg? Sett ord på følelsene i kommentarfeltet under.

Begge bilene fikk store materielle skader i kollisjonen.  

Begge bilene fikk store materielle skader i kollisjonen.  

På forsiden nå