Frp satser ungt

21 år gamle Sivert Bjørnstad blir Frps neste mann på Stortinget - bak veteranen Per Sandberg (52).

kan komme langt i partiet, sier nominasjonskomiteens leder, Morten Kokaas, om Sivert Bjørnstad.  Foto: JENS PETTER SØRAA

Saken oppdateres.

Stortingsrepresentant Tord Lien ga i vår beskjed om at han ikke stilte på nytt til Stortinget fordi han ønsket å følge opp barna sine bedre. Frp har i to perioder hatt to representanter inne fra Sør-Trøndelag.

Adresseavisen har tidligere pekt på at unge Sivert Bjørnstad ble ansett som favoritt til å ta over andreplassen Lien har hatt. Og i kveld ble det klart at nominasjonskomiteen vil ha nettopp Bjørnstad. Frontfiguren i Sør-Trøndelag blir fortsatt leder i justiskomiteen, nestleder i Frp, Per Sandberg - som opprinnelig er fra Nord-Trøndelag.

– En klar andrekandidat

– Sivert er en mann for fremtiden. Han er nestleder i FpU sentralt, han sitter i bystyret og fylkestinget og har gått partiets elitekurs, sier nominasjonskomiteens leder, Morten Kokaas og tilføyer:

– Sivert kommer til å bli en av landets yngste stortingsrepresentanter.

Nominasjonskomiteen sender nå listeforslaget ut på høring. Men Kokaas er svært tydelig på at de uansett innspill neppe kommer til å endre på de to øverste plassene.

– Det skal svært mye til at nominasjonskomiteen vil endre på de to øverste plassene. Det er en klar andrekandidat vi har plukket ut i Sivert Bjørnstad. Han kan komme langt i partiet, spår Kokaas.

Tre menn på topp

Lista til nominasjonskomiteen er både mannstung og Trondheims-tung. På tredjeplass finner man nemlig den erfarne Morten Ellefsen (50), fra fylkespolitikken – og med bosted Trondheim. Også Bjørnstad og Sandberg er Trondheims-kandidater.

– Det er riktig at vi har tre menn på topp. Dersom det blir regjeringsskifte vil Per Sandberg raskt kunne bli statsråd. Dermed må vi ha en med lang fartstid, som kan gå inn og gjøre en jobb på Stortinget. Og da var Morten Ellefsen den rette, begrunner Kokaas.

– Så dere har ingen kvinner som innfrir de kravene?

– Jo, Lill Harriet Sandaune, på fjerdeplass gjør jo det, svarer Kokaas.

Distriktsopprør?

– Vil det komme et opprør fra distriktene når alle de tre på topp er fra Trondheim?

– Det vil jo vise seg. Men vi har jo Roy Angelvik fra Hitra, Tormod Overland fra Rissa og Hallgeir Bremnes fra Frøya på de neste plassene. Men det er klart at de tre øverste plassene er mest interessante, innrømmer Kokaas.

Nominasjonskomiteens liste sendes nå ut til høring i lokallagene. Ikke før i februar vil et nominasjonsmøte ta endelig stilling. Selv om det neppe blir de helt store endringene:

– Vi føler oss sikre på at vi har landet på en god sammensetning av hele lista, forteller leder av nominasjonskomiteen Morten Kokaas.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå