Adresseavisen omtalte tidligere denne uken styret i TrondheimHøyre sitt forslag til stortingsnominasjonen i Sør-Trøndelag, og i dag blelista enstemmig vedtatt på medlemsmøtet.

Dagens listetopp, Linda H. Helleland (35), fikk som forventetførsteplassen, og den unge Oliver Husøy (23), NTNU-studenten fra Ålesund, bleinnstilt på tredjeplassen.

Fire kandidater inne

På fjerdeplass kom Kjetil Reinskou fra Røros. Han har tidligeresagt at han ikke ønsker å stå helt på toppen på grunn av et samlivsbrudd.Tidligere ordfører Anne Kathrine Slungård (48) fikk femteplassen, og hennestidligere rådgiver, Rolf Jarle Brøske (32), står på sjetteplass. Begge har sagtat de ikke ønsker en høyere plassering.

På Respons ferske måling nylig, hadde Høyre hele fire kandidaterinne på Stortinget, og det er derfor knyttet ekstra spenning til nominasjonen iHøyre.

- Stor oppslutning

Dette er ikke Høyres endelige liste, men det er Trondheim Høyresom avgjør hvem som får andreplassen på lista – da Linda H. Helleland går som"distriktskandidat" fra Klæbu.

– Vi kan derfor nå fastslå at FrankJenssen blir Høyres andrekandidat på stortingslista til Sør-Trøndelag, og detteer et valg det var stor oppslutning rundt på møtet. Det samme gjelder vårførstekandidat – Linda H. Helleland, sier lederen i Trondheim Høyre, HenrikKierulf.

Tidligere statssekretær

Frank Jenssen er i dag informasjonsdirektør i Arbeidstilsynet,og den erfarne Trondheims-politikeren har tidligere vært Erna Solbergsstatssekretær i Kommunaldepartementet.

– Styrets forslag til liste bleenstemmig vedtatt til slutt, etter en diskusjon som omhandlet kjønn, alder oggeografi. Noen hadde bemerkninger til at det var noe mannstungt i toppen – ogat alderssammensetningen ble for lik. Men lista ble som sagt enstemmig vedtattslik den ble framlagt fra styrets side, presiserer Kierulf.

Han sier at det nå er opp til nominasjonskomiteen å sørge for engod fordeling mellom kjønn, alder og geografi.

– Trondheim Høyres oppgave er å sørgefor en god Trondheims-representasjon og peke på gode navn. Så blir det opp tilnominasjonskomiteen og det endelige møtet å avgjøre hvordan lista blir tilslutt, fastslår Kierulf.

Det endelige nominasjonsmøtet i Sør-Trøndelag Høyre holdes 13.oktober.