Skagen ble helt målløs

Fredrik Skagen vil gjerne rive Nidarøhallene, men vil heller ha park enn nye hus.

Saken oppdateres.

I et intervju med RadioAdressa i går kommenterte Fredrik Skagen fylkesordfører Tore O. Sandviks utspill om en eventuell flytting av Trondheims messeområde fra Nidarø til Leangen.

– Jeg er Øya-beboer og også forfatter, og pleier sjelden å lete så mye etter ord. Men for en gangs skyld må jeg si at jeg er henimot målløs når det gjelder nye innspill for Øya og byen i det hele tatt.

– Umiddelbart sier jeg: Flott! Riv Nidarøhallene! Men å bygge andre hus i stedet, er ingen løsning, mener Skagen.

- Lag park!

Skagen hadde helst sett at hele Nidarø hadde vært et friareal for Trondheim by. En park med trær og utendørskafeer – noe også områdets opprinnelige eier, Thomas Angells stiftelser, mente.

– Området er en perle – så midt i byen som det går an å få det. Etter min mening er det en skam og en ulykke for byen at ikke det ble park over hele Nidarø. Gjerne med et offentlig badeanlegg, forklarer forfatteren.

Dessverre for byen ble området midlertidig omdisponert til messeområde. Det er det fremdeles på papiret, men løpet er kjørt, mener Skagen.

Han tviler på at en flytteplan blir realisert.

– Når fylkesordføreren nå foreslår å flytte alt fra Nidarø til Leangen, høres det bra ut. Men det må koste uhorvelig mye penger, for dette her ikke vært noen billig affære. Jeg tror ikke at det blir revet, da blir det i såfall tatt i bruk til noe annet.

Skagen understreker at han personlig ikke har noen ting imot verken idrett, messer eller at Trondheim skal bli en blomstrende by.

– Men det blir jo slik som med byen: Der bygger vi igjen mot sjøen, og slik holder vi på å gjøre her også, avslutter Skagen.

 
På forsiden nå