Alf (90) klar for slottsball

Han gleder seg som en unge, 90-åringen Alf Nebb fra Bjugn. Søndag er han klar for å møte konge og fedreland. Det blir mitt første og siste slottsball, smiler Nebb.

Saken oppdateres.

Ny koffert står klar i entreen og svartdressen som er førjulsgave fra ungene henger pent på vent. I morgen tidlig drar Alf Nebb til hovedstaden sammen med ti andre trøndere for å delta på ball på slottet. Den mangeårige ordføreren og fylkesordføreren fra Bjugn er ikke uvant med konger og store selskaper, men dette blir litt ekstra, innrømmer Nebb.

- Ja, jeg synes det var veldig hyggelig å bli invitert. Det var en enkelt invitasjon fra slottet og jeg vet ikke hva som skal skje. Vi starter med unionskonsert på lørdag før det blir møte med kongefamilien på søndag. Dette er mitt første slottsball, og det siste, smiler 90-åringen.

Og Nebb har litt av hvert å snakke om. Han har tidligere - i 1987, vært på slottet for å takke kong Olav for Kongens gull. Han har også hatt både dronning og prinsesser til bords under det britiske kongebesøket i 1969. Da snakket han lenge med daværende prinsesse Sonja. De øvrige i kongefamilien har Nebb ikke truffet tidligere.

-Nei, men jeg husker godt jeg satt foran radioen og fulgte med da kong Harald ble født. Jeg har ikke forberedt noe foran møtet med de kongelige. Kanskje blir det ikke tid verken til tale eller prat, men får jeg sjansen skal jeg alltid finne på noe å si. Dette blir veldig artig.

Nebb skal selvfølgelig bære kongens gull på pendressen. Det blir også sløyfe for anledningen, men noe gallaantrekk blir det ikke.

-Jeg tror det er viktig å være mest mulig naturlig og høflig. Jeg har jo vært med på litt av hvert tidligere, men dette blir litt spesielt.

Alf har også liten sans for kritikerne av kongedømmet. Han mener kongene våre, spesielt under krigene har spilt en viktig rolle for å samle Norge. Han er heller ikke skeptisk til de nye medlemmene av kongehuset.

- Nei, det er vel heller positivt av det kommer litt nytt blod inn. Jeg synes kongehuset har tilpasset seg den nye tiden godt, og jeg tror også den vil overleve, sier en kongeklar 90-åring.

 
        
            (Foto: DAN ÅGREN)

  Foto: DAN ÅGREN

På forsiden nå