Advarer mot giftig HB på Fosen

Politiet frykter at giftig hjemmebrent eller metanol er i omløp på Fosen i Sør-Trøndelag. En jente i tenårene er innlagt på sykehus etter å ha drukket HB fra en fabrikk i området.

Saken oppdateres.

Politiet pågrep natt til i går to personer på Ørlandet. Disse er nå løslatt, men er siktet for produksjon, salg og tyveri av strøm til produksjonen. Begge de siktede har erkjent forholdet.Trolig giftig

Politiet går nå sterkt ut og anbefaler folk å kvitte seg med den trolig giftige hjemmebrenten (HB).

- Vi anbefaler at alle som er i besittelse av hjemmebrent på Fosen slår den ut, sier Astrid Metlid, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Trolig er over 60 liter av den antatt giftige hjemmebrenten i omløp.

Kritisk syk

Advarselen kommer etter at en jente i tenårene ble sendt til St. Olavs Hospital etter å ha drukket det politiet mener kan værer giftig hjemmebrent onsdag. Jenta skal ha vært kritisk syk med alvorlige organskader.

Ifølge politibetjent Roy Hoøen ved Ø rland lensmannskontor skal hun være på bedringens vei.

-  Det vi vet er at jenta har blitt syk av noe hun har hatt i seg. Vi fikk beskjed fra St. Olavs Hospital om at skadene kunne ha kommet fra dårlig hjemmebrent eller metanol, sier Hoøen.To siktet

Etter etterforskning av saken gikk politiet til aksjon mot et hus på Ørlandet natt til langfredag. I huset på Ørland fant politiet 16 liter hjemmebrent og 100 liter sats. En mann og en kvinne i 20-årene ble pågrepet.

Kvinnen er siktet for salg, mannen er siktet for produksjon, salg og tyveri av strøm til produksjonen. Begge de siktede har erkjent forholdet.

Mannen har forklart til politiet at han har solgt om lag 60 liter hjemmebrent fra produksjonen. Politiet mener jenta har drukket hjemmebrent som ble produsert ved fabrikken.

- Vi kan selvsagt ikke være 100 prosent sikker på at det er denne spriten som har gjort jenta syk, men vi kan ikke ta sjansen på at det ikke er det, sier Metlid.

Prøver av hjemmebrenten er sendt til analyse hos Kripos. Det er for tidlig å si når resultatene fra prøvene er klare.

På forsiden nå