Afrikansk sogneprest vigslet

Her klemmer lille Gaima-Marie (3) pappaen sin, Joseph Moiba, etter at han i dag ble historisk. 2. pinsedag ble han innsatt som den første sognepresten i vanlig menighetstjeneste i Den Norske Kirke med afrikansk bakgrunn.

Saken oppdateres.

- Det har vært tøft og krevende å bli sogneprest i Norge. Utfordringene har stått i kø med mye byråkrati. I dag er jeg bare glad, sier Joseph Moiba til Adresseavisen.

Vi møter ham på kirketrappa etter at han ble innsatt som sokneprest i Oppdal kirke av prost Kirsten Almås. Nå har Moiba, som er opprinnelig fra Sierra Leone, spesielt ansvar for menighetene på Lønset og Fagerhaug - samt for konfirmantene i Oppdal.

Etter innsettelsen holdt han sin første preken i Oppdal kirke, hvor han ble ønsket velkommen av alle menighetene i fjellbygda. Den vakre kirken var så godt som full 2. pinsedag, og han følte han fikk en varm velkomst fra kirkefolket i den ikke altfor sommerlige temperaturen.

- Det viktigste er ikke temperaturen ute, det er varmen folk har i hjertet sitt, sier Moiba, som ikke er noen pekefingerteolog.

- Jeg vil snakke med folk, ikke til dem, sier Moiba, som kom til Norge for seks år siden. Han har tidligere arbeidet som vikarprest i Oppdal og flere andre menigheter i Trøndelag.

Moiba er spent i forhold til sin nye rolle som sogneprest, men tror han går i rollen godt foreberedt, ettersom han allerede har flere års erfaring som prest i Norge.

- Jeg er spent, men avgir meg selv til Herren. Jeg kan ikke gjøre dette alene, sier Moiba, godt i gang med å lese bygdebøkene. Han er ydmyk for historien og de sterke tradisjonene som er i Oppdal.

- Jeg har store og gode forventninger. Det skal bli en stor glede å arbeide sammen med Joseph. Jeg er sikker på at han har mye å tilføre Oppdal, sier prestekollega Arne Aspeland.

 
        
            (Foto: TOMMY FOSSUM)

  Foto: TOMMY FOSSUM

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå