Lærer Christer Kristoffersen fikk et spektakulært opptak av en ørn som forsøker å lette med ei katt. Dette ble en svært populær video i desember.

- Jeg passerte Lånke da jeg så en stor fugl og mange kråker som holdt leven ute på et jorde. Plutselig letter en ørn med 20 kråker etter seg, fortalte Kristoffersen.

Han er rimelig sikker på at det er en kongeørn det er snakk om.

- Den satte klørne i katten og slepte den bortover marka, og det virket ikke som den hadde lyst til å gi opp jakten. Kanskje ble katten for vanskelig, jeg vet ikke, men til slutt lettet ørnen og fløy bort, fortsatte han.

Den skrekkslagne katten sjanglet bort fra jordet, og inn i et skogholt i nærheten. Katten ble etter hvert funnet, og den ble avlivet.

Vogntog havnet i grøfta

Videoer fra ulykker relatert til veier i Trøndelag er alltid interessant blant våre lesere.

Et vogntog som kjørte av riksvei 3 i Rennebu i desember ble den nest mest sette videoen denne måneden.

Vidar Sørum kjørte i en semitrailer som lå bak vogntoget.

- Jeg begynte å filme fordi jeg syntes vogntoget kjørte vinglete i perioder. Det var periodevis glatt på strekningen. Vogntoget kjørte ut mot veiskulderen før den rykket inn mot midten igjen, fortalte Sørum til adressa.no.

Føreren kom fra utforkjøringen med lettere skader.

- Føreren hadde englevakt, mente Sørum.

Tatt på fersken

Noen ganger er det nesten vanskelig å tro visse historier, man skulle tro de er for gode til å være sann. Heldigvis er det innimellom et kamera-team til stede.

Nina og Thor i hundepatruljen i Sør-Trøndelag politidistrikt trodde knapt sine egne øyne da de ble sendt til et sted i Trondheim hvor det ble meldt om innbrudd. Synet som møtte dem var at det komiske slaget. En innbruddstyv hadde satt seg fast i et vindu på en bygning.

På videoen ser man hvordan politibetjentene gjør sitt beste for å hjelpe den uheldige tyven, samtidig som de har problemer med å holde seg alvorlige.

- Det er jo for jævlig at han som sitter fast, er han som kan dette, sier Thor på et tidspunkt i videoen som skal vises på kanalen Max til neste år.

Dokumentarserien «Nattpatruljen» følger politibetjener som jobber nattskift, og i 15 av episodene vil Sør-Trøndelag politidistrikt være representert.

Disse tv-klippene slo an i de andre månedene:

Mest sett i januar

Mest sett i februar

Mest sett i mars

Mest sett i april

Mest sett i mai

Mest sett i juni

Mest sett i juli

Mest sett i august

Mest sett i september

Mest sett i oktober

Mest sett i november