- Svært skuffende

Politiet henlegger Niels-Thomas Iversens anmeldelse av Norwegian. 20-åringen ble kastet av flyet etter at han fortalte om sin angstlidelse.

Niels-Thomas Iversen reagerte sterkt på at han ble annonsert som en sikkerhetsrisiko på et Norwegian-fly. 

Saken oppdateres.

For tre uker siden ble Niels-Thomas Iversen (20) kastet av Norwegian-flyet fra Bodø til Trondheim, etter at han hadde varslet kabinpersonalet om at han hadde en angstlidelse.

Etter at han ble eskortert ut av flyet, ble det opplyst over høyttaleranlegget overfor de andre passasjerene at mannen ble ansett som en sikkerhetsrisiko. Dette fikk 20-åringen til å reagere, og uken etter anmeldte Iversen Norwegian for ærekrenkelse.

- Jeg truet ingen

Nå skriver NRK.no at politiet henlegger anmeldelsen.

- Det er svært skuffende. Jeg ble hengt ut som en farlig person. Jeg truet ingen, verken besetningen eller medpassasjerene. Jeg synes det er rart og uheldig at et flyselskap skal få lov å sette folk i offenlig gapestokk, sier Iversen til NRK.no.

Iversen opplyste til adressa.no etter hendelsen at han lider av dissosiativ lidelse, posttraumatisk stress og sosial angst som gjør at han kan bli oppskaket i visse situasjoner.

LES OGSÅ: - Dette er ærekrenkende

Saken ble ikke etterforsket

Ifølge NRK blir anmeldelsen henlagt uten å bli etterforsket.

- Vi finner ingen grunn til å etterforske om det har skjedd noe straffbart her. Flypersonell har etter luftfartsloven vide fullmakter til å avvise passasjerer de mener kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, sier politiadvokat Bjarte Walla ved Salten politidistrik til NRK.no.

Niels-Thomas ønsker ikke å gi saken helt opp, men tror ikke at han kommer til å gå til privat straffesak mot Norwegian. Han håper likevel at flyselskapet er mer innstilt på å ivareta passasjerene sine, også de med psykiske lidelser.

- Tar det til etterretning

Norwegian ville ikke kommentere den konkrete hendelsen eller hvordan flyselskapet vurderer enkeltpassasjerer da adressa.no kontaktet dem etter at anmeldelsen ble gjort.

- Dersom kapteinen vurderer en passasjer som en trussel mot flysikkerheten, så har han eller hun myndighet til å nekte vedkommende å fly med oss på den aktuelle flygningen, sa informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

På forsiden nå