- Skolens grunnmur henger i lufta

Jordskred gikk inn under skole i Rissa kommune.

Jordskred gikk inn under skole i Rissa kommune.

Saken oppdateres.

Det var klokken 06.45 torsdag morgen at politiet ble varslet om skredet. En entreprenør som jobber i området meldte fra om at masse sklei ut i forbindelse med arbeid ved Stadsbygd skole. 

HAR DU BILDER ELLER VIDEO AV SKREDET? KONTAKT OSS PÅ WEBRED@ADRESSEAVISEN.NO ELLER RING 07200

- Et leirskred har gått inn under skolen. Grunnmuren henger i lufta, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen til adressa.no.

Kan bli verre

Ifølge operasjonslederen er politiet, brannvesen og en ambulanse på stedet. Det er ikke meldt om skadde i forbindelse med hendelsen. Det er heller ingen som er savnet.

Skredet skal være om lag fem meter dypt, tjue meter langt og ti meter bredt. Politiet har stengt av området og holder vakt rundt skredet. Ledelsen i Rissa kommune er orientert om situasjonen og geoteknikere er tilkalt.

- Vi tar høyde for at det kan bli verre. Området skal være kjent for å være litt ustabilt, sier operasjonslederen klokken 07.30.

I halv titiden har forholdene stabilisert seg. Ifølge adressa.nos reporter i Stadsbygd mener politiet at det ikke lengre er fare for videre utglidning. Assisterende rådmann i Rissa, Geir Are Nyeng, kom til skredet i morgentimene. Nyeng har selv barn i første klasse på skolen.

- Det er deler av førsteklasserommet som henger i løse lufta, sier han til adressa.no.

- Har rast ut

Stadsbygd skole har 270 elever og går fra første til tiendeklasse. Skoledagen avlyses torsdag.

Rektor Narve Jostein Langmo fikk beskjeden om skredet litt over sju. Ifølge Langmo skal skredet ha gått i løpet av natten. Rektoren varslet umiddelbart skolens ansatte og foreldrene via sms om at skoleområdet kom til å bli stengt i dag.

- Deler av en en paviljong henger i lufta. Grunnmuren under den har rast ut, sier han til adressa.no.

Rasområdet ble undersøkt utover formiddagen. Politiet avsluttet arbeidet og trakk seg ut i titiden. Geologer konkluderte med at det ikke skal være fare for nye skred. Likevel stenges skolen også i morgen, ifølge rektor Langmo.

Jord og masse sklei ut under skolebyggene. 

Jord og masse sklei ut under skolebyggene. 

Et jordskred gikk under Stadsbygd skole i Rissa. Foto: Tipser

Skredet gikk under Stadsbygd skole. 

Skredet gikk under Stadsbygd skole. 

Veien inn mot skolen ble stengt. 

Veien inn mot skolen ble stengt. 

På forsiden nå