Deler kommunen i to

Pendlere må velge fire timer lang omkjøring etter skredet i Holtålen.

Store steinmasser sperrer veien. Foto: Adressa.no- tipser

Saken oppdateres.

Natt til mandag gikk det et større steinskred ved Eggafossen i Holtålen. Flere tonn tunge steinblokker raste ut og sperret fylkesvei 30. Nå bruker kommunen erfaringene fra storflommen i 2011 til å håndtere hendelsen.

- Da var også kommunen delt i to, sier assisterende rådmann Kjersti Forbord Jensås til adressa.no.

Avskåret fra skolevei

Forrige torsdag gikk det et skred ved Eggafossen. Da konkluderte entreprenøren med at det ikke var fare for nye skred. Dagens skred skjedde imidlertid bare 10 meter nord for torsdagens.

- Jeg er sjokkert. Strekningen ble friskmeldt av veivesenet i forrige uke. De har jammen litt å svare for, sier rådmann  Marius Jermstad, som selv kjørte til ulykkesstedet mandag morgen.

Fokus i formiddagstimene har vært på å etablere et informasjonssystem som fungerer. Innbyggerne skal kunne holde seg oppdatert gjennom å følge med på kommunens hjemmesider.

LES OGSÅ: Frykter at veien kan bli stengt i en uke

Ifølge Forbord Jensås jobber kommunen også med å sikre transport for skoleelever mellom Haltdalen og Ålen. 19 elever og noen lærere fikk skoleveien avskåret da skredet gikk i natt.

For skoleelevene er beskjeden fra NSB at det ikke kan settes inn ekstra tog. De må forholde seg til et tog i åttetiden om morgenen, med retur fra Ålen like etter klokken 16. En buss frakter elevene mellom togstasjonen og skolen.

Fire timers omkjøring

Holtålen kommune omorganiserer hjemmesykepleien, slik at behovene fortsatt kan møtes. Ifølge assisterende rådmann Forbord Jensås kommer erfaringene fra storflommen godt med på dette området. Løsningene man kom frem til da, er aktuelle nå.

LES OGSÅ: - Ikke bare småstein

LES OGSÅ: Vil bli stengt i flere dager

For innbyggere som pendler til jobb i Trondheim, er situasjonen enda vanskeligere enn for skoleelevene. Siden fylkesveien er sperret, må man kjøre om Tynset / Kvikne, noe som tar rundt fire timer. Et alternativ er å velge veien gjennom Tydal og Stjørdal. Kjøretiden er på cirka tre timer og førtifem minutter. Ordfører Jan Håvard Refsethås i Holtålen, var blant dem som var skredfast i morgentimene.

Togforbindelsen mellom Ålen og Trondheim gjør at pendlerne eventuelt kan velge et tog som går fra Ålen rundt klokken 05.30.

Helseekspressen til St. Olavs Hospital skriver på sine hjemmesider at stoppene fra Harborg til Rognesbrua ikke betjenes. Pasienter med påstigning her vil bli kjørt i samledrosje til Støren hvor bussen venter. Den følger normal rutetid.

STENGT:  Eidet bru i Ålen ble stengt etter skredet.  

STENGT: Eidet bru i Ålen ble stengt etter skredet.  

SJOKKERT: Rådmann Marius Jermstad i Holtålen var på ulykkesstedet mandag morgen. 

SJOKKERT: Rådmann Marius Jermstad i Holtålen var på ulykkesstedet mandag morgen. 

På forsiden nå