Strømmer på med ulveobservasjoner i Melhus

Nå blir det ulvejakt også i denne kommunen.

Fotograf John Øystein Berg fikk et nært møte med ulv i Snillfjord for noen dager tilbake.   Foto: John Øystein Berg

Saken oppdateres.

Det siste døgnet har Statens Naturoppsyn fått i alt ti meldinger om ulv i Melhus-traktene – og en observasjon om ulv i Snillfjord.

Rovdyret i Melhus var på vei vestover – og krysset trolig i løpet av natta Gaula ved Hovin eller Lundamo, og vandret videre mot Hølonda. I dag har Fylkesmannen i Sør-Trøndelag utstedt fellingstillatelse på ulv også i Melhus kommune. Nå er det tillatt jakt både i Melhus og Midtre Gauldal kommuner – og fellingstillatelsen er klar dersom ulven skal komme tilbake på Nordmøre.

LES MER: Saueeier skjøt hund - trodde det var ulv

Virker tam

I Sunndal har ulven herjet verst i saueflokkene på innmarka og tett ved flere gårdsbruk. Jaktlag er klare også i Oppdal, der ulv var på ferde søndag, men det er ingen vits i å jakte ulv uten ferske observasjoner eller spor om sommeren.

- Av ulven som har vært i Melhus har vi funnet ekskrementer som inneholdt både saueull og klauver av et lam, bekrefter Tord Bretten, som også i dag har fått meldt inn en synsobservasjon fra Mjønes i Snillfjord.

- Flere av melderne er overrasket over hvor rolig og tam ulven virker, sier Tord Bretten i Statens naturoppsyn.

LES MER: - Jeg hadde øyekontakt med ulven flere ganger

Rakk ikke knipse

Ved 22.30-tida i går kveld observerte Øyvind Aune fra Støren ulven.

- Ulven kom fra østsida, og var midt inne på E6, da den snudde og sprang opp Fossbakkene igjen, forteller Øyvind Aune fra Støren til Trønderbladet. Flere andre biler stoppet da ulven kom inn på E6, men Aune rakk ikke å ta bilde før ulven var borte. Senere på natta har trolig ulven kommet tilbake, og krysset både E6 og Gaula i retning Hølonda.

Minst to ulver, kanskje tre, er for tiden på streif i Midt-Norge.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå