Ulven er fortsatt på Lundamo

Laksefisker så ulven leke på et jorde ved Horgøien gård.

Ulven løp langs E6 ved Lundamo. Foto: LESERVIDEO

Saken oppdateres.


- Jeg hadde nettopp stått opp, og hadde ikke fått morgenkaffen ennå, så jeg var litt småtrøtt der jeg sto og så ut av vinduet. Plutselig kommer ulven byksende gjennom buskaset nede ved elven, forteller Per Olav Iden.

LES OGSÅ: Sauemamma jaget ulven til skogs

Laksefiskeren fra Bergen varslet sønnen, som også kom seg på bena.

- Det var utrolig morsomt å følge den. Jeg kjente adrenalinet og kviknet til, kan du si. For meg så det ut til å være en liten ulv, jeg tipper et par år gammel. Den var utrolig leken, litt sånn hurra, hei og hopp, og da den nådde midtveis ut på jordet tok den noen virkelig store byks. Den stoppet og spiste noe, kanskje den rett og slett ble glad for å finne mat?

Har du sett ulven på Lundamo? Ta kontakt med oss på mail eller 07200.

LES OGSÅ:Esten traff ulven på Lundamo

Forsvant og kom tilbake

Siden forsvant ulven bak en låve, ble borte noen minutter og dukket opp igjen.

- Det var en utrolig morsom opplevelse, og jeg fikk tatt noen bilder både av ulven og av sporene ute på åkeren.

LES OGSÅ: Strømmer på med ulveobservasjoner i Melhus

- Du har tatt en laks på 10,8 kg. Hva er størst, å ta laksen eller møte ulven?

- Jeg har kjempet lenge for å få en stor laks, så jeg holder nok en knapp på den. Men hadde jeg møtt ulven i det fri og på riktig nært hold, er jeg ikke så sikker. Vi får håpe at ingen kommer med børsen og skyter den. Så lenge den ikke gjør noen skade på dyr eller mennesker, synes jeg det er fint at vi har ulv, sier Iden.

LES OGSÅ: Ulven tilbake i Oppdal

LES OGSÅ: - Vi hadde øyekontakt flere ganger

Filmet på Lundamo

Da Åshild Karevoll fra Levanger passerte Lundamo ca klokka 10.00 fikk hun tatt video av den samme ulven.

- Vi passerte sentrum av Lundamo da ulven dukket opp foran bilen ved E6. Den løp langs et jorde, stoppet litt og løp videre, før den snudde og kom tilbake. Den så nesten litt forvirret ut, sier Karevoll, som så ulven forsvinne mellom to hus.

Karevoll er ikke den eneste som har filmet ulven, for en time senere ut i dagen får også Magne Svare ulven på mobilvideo.

- Den sprang parallellt med E6, på vei sørover. Det er ikke vanlig for meg å møte en ulv på E6, og jeg synes den så ganske vill og forfjamset ut, sier Svare. Videoen over viser at den holdt nesten følge med trafikken ved siden av.

- Jeg blir litt bekymret med tanke på trafikken som går forbi her. Det er ikke sikkert at det er så heldig, sier Svare og legger til at makan til dyrisk start på dagen har han aldri hatt før. 

- Dama ble kidnappet av to apekatter i morges. Til utdrikkingslag. Og så møter vi en ulv litt senere. Utrolig artig.

På forsiden nå