- Jeg har en kompis som har tatovert en Volvo, og han utfordret meg. Jeg sa i utgangspunktet nei, men så gikk det en djevel i meg. Jeg vill ha en tatovering som betyr noe, så da tatoverte jeg den grønne bilen først, forteller Per Gunnar Hulsund.

Opel 89-modellen som pryder Hulsunds venstre skulder har vært i hans eie i to perioder. Han solgte den til en kompis for noen år siden, men måtte til slutt kjøpe den tilbake.

- Når man angrer et salg, må man kjøpe den tilbake. Også fikk jeg en god pris på den.

Har du et tøft kjøretøy? Send e-post til charlotte.sundberg@ adresseavisen.no

Forkjærlighet for Opel

Den første bilen Hulsund fikk som 17-åring var en Volvo, men siden den gang har han vært eier av flere Opeler.

- Jeg har en forkjærlighet for Opel. Opel har billige deler, er greie og holde på med og er gode biler å kjøre, mener Hulsund.

Den oransje Opel Vectraen har fått god plass på Hulsunds høyre skulder. 90-modellen kjøpte han også tilbake etter tidligere å ha solgt den.

- Da jeg kjøpte tilbake den oransje Opelen tatoverte jeg den også. Det skal henge sammen, sier Hulsund, som planlegger enda en tatovering mellom de to bilene.

Må være unik

Opel-entusiasten planlegger å pusse opp begge bilene, og de skal begge få ny lakk, men bruker den tiden han trenger på prosjektene.

- Det er en hobby som jeg tar når det passer meg. Det er noe som man må gjøre når man har lyst, forteller Hulsund, som jobber som bilmekaniker til daglig.

Når han skal mekke på bilene sine, plukker han blant annet deler fra andre bilmerker, som han tilpasser bilene. Det viktigste er at resultatet blir noe unikt.

- Bilene er penest hvis det er noe ingen andre har. Det blir for kjedelig hvis det er en bil alle har. Når jeg kjører vet folk hvem som har den bilen, sier han.

Tøff gammel bil

Hulsund kommer fra en bilinteressert familie, og har i lengre tid vært aktiv innenfor motorsporten bilcross. Han forteller at det er godt samhold innenfor sporten, og at de gir hverandre tips og råd til hvordan man kan skru på forskjellige biler.

- Jeg håper at ungdommene ser at det går an å kjøpe en gammel bil som er tøff.

Denne Opel 89-modellen pryder Hulsunds venstre skulder. Foto: Privat
Denne Opel Vectraen har fått plass på Hulsunds høyre skulder. Foto: Privat