110 nye busser ruller ut på veiene

Mandag starter Boreal Transport Midt-Norge å kjøre i Sør-Trøndelag.

De 110 nye miljøvennlige buissene skal kjøre omtrent 4,5 millioner rutekilometer i løpet av ett år. 

Saken oppdateres.

- Nå ser jeg veldig fram til å komme skikkelig i gang. Både administrasjon og andre ansatte har gjort en veldig god innsats. Vi håper og tror startfasen kommer til å gå bra, skriver Eirik Rambech-Knoff, daglig leder i Boreal Transport Midt-Norge, i en pressemelding.

Han sier at passasjerene kan oppleve noen innkjøringsutfordringer, men at de er godt forberedt før oppstarten mandag 19. august.

160 nye sjåfører

Boreal vant anbudsrunden fra AtB om to ruteområder sør for Trondheimsfjorden. Kontrakten om drift av de to ruteområdene gjelder en periode på åtte år, med mulighet for forlengelse i ytterligere to år. Totalt er 160 sjåfører ansatt.

Når bussene nå ruller ut på veiene er det totalt ni bussdepot fordelt på Orkanger, Kyrksæterøra, Hitra, Frøya, Berkåk, Røros, Støren, Selbu og Oppdal.

Totalt skal bussene kjøre omtrent 4,5 millioner rutekilometer i løpet av ett år.

Leselys og luftdyse

Alle de nye bussene har ifølge Boreal høy sittekomfort og godkjente barneseter, såkalt isofix-løsning i setene, på samme måte som man fester barneseter i personbiler. I tillegg har de store bussene hattehylle med leselys og luftdyse over hver sitteplass.

- Vi vil gjøre vårt ytterste for at kundene skal bli fornøyde, sier Rambech-Knoff.

61 busser leveres av Scania og 49 av Vest Buss Norge.

Boreal Transport Midt-Norge driver allerede med drift av sporvei og tog på Gråkallbanen i Trondheim.

- Vi vil gjøre vårt ytterste for at kundene skal bli fornøyde, sier Eirik Rambech-Knoff, daglig leder i Boreal Transport Midt-Norge. 

- Vi vil gjøre vårt ytterste for at kundene skal bli fornøyde, sier Eirik Rambech-Knoff, daglig leder i Boreal Transport Midt-Norge. 

På forsiden nå