Fulle busser og få avganger skaper irritasjon blant busspassasjerene som skal til Orkdal og Meldal. Mandag startet Boreal å kjøre AtB sine nye bussruter i Sør-Trøndelag, men som adressa.no tidligere har skrevet er langt fra alle fornøyd.

Fredag toppet det seg for mange på avgangen ut fra byen sørover. Passasjerer som ventet på Heimdal ble forbikjørt av en full buss allerede i 14-tida, og måtte deretter vente på neste. Også denne var smekkfull, og de ventende fikk beskjed om å vente ytterligere en halvtime. Men passasjerene klarte å presse seg sammen for å gjøre plass.

Fort full buss

Lise Hellem, som var på vei til Meldal, var en av de som satt på den smekkfulle bussen. Hun gikk på bussen på sentralstasjonen, og fikk dermed sitteplass. Bussen ble imidlertid fort full.

- Allerede i Munkegata begynte det å bli problemer og folk måtte stå. I tillegg er bussen veldig forsinket, forteller hun til adressa.no.

Hun tar selv bussen kun sporadisk, men kom i prat med flere medpassasjerer som tok bussen jevnlig. De var langt fra fornøyde.

Slutter å ta buss

- Man kan ikke stole på at man kommer seg på jobb når man skal ta bussen. Jeg kommer ikke til å ta bussen på fredager mer før dette er ordnet opp i, tordner hun.

Hun forteller at hun har tatt bussen til Meldal i 14 år, og at hun aldri har opplevd lignende.

- Dette er helt uholdbart. Man blir oppfordret til å reise kollektivt, men flere av de jeg snakket med har ikke lyst å ta buss når det blir slik, sier hun.

Med på bussen var også Margaret Skibnes. Hun gikk på ved Byggmakker Tiller. Da hadde hun blitt forbikjørt av bussen klokken 13.55 fordi bussen var full. Neste buss kom først 50 minutter senere.

Får kjeft

Bussjåfør Inge Gunnes har kjørt ruta i 30 år. Han har vært nødt til å godta mye kjeft fra misfornøyde passasjerer. Spesielt på fredag.

- Før tilpasset man rutene etter passasjerene og når folk skulle til og fra jobb. Nå virker det å være omvendt, sier han til adressa.no.

Lover bedring

Markedssjef Grethe Opsal i AtB bekrefter at bussene på fredag var mye forsinket på grunn av stor trafikk. Hun vedgår også at kapasiteten har vært for lav på rute 310.

- Kapasiteten på rute 310 vil økes fra mandag. Mer info rundt dette vil komme på atb.no i løpet av helga, opplyser hun til adressa.no fredag kveld.

Der har de også lagt ut en beklagelse til sine kunder.

- Vi beklager igjen den merbelastning som er påført dere den første driftsuken og kan informere om at vi jobber kontinuerlig for å bedre tilbudet for våre reisende, skriver selskapet på nettsidene sine.

Margaret Skibnes og Lise Hellem var på vei til henholdsvis Orkdal og Meldal. De er ikke imponerte over busstilbudet. Foto: Terje Svaan
Bussjåfør Inge Gunnes forteller at kapasiteten har blitt redusert. Dermed mottar han mye kjeft. Foto: Terje Svaan