Flere lesere reagerte da de fikk øye på bensinprisen for blyfri 95 på Statoil på Brekstad onsdag formiddag. Der lyste prisen 17,79 kroner fra masta.

Kenneth Sandvik var en av dem som sperret opp øynene litt ekstra da han så tallenes tale.

- Det var en stiv bensinpris i dag. Jeg kjører forbi til jobb, og skulle gjerne fylt opp tanken,men jeg droppet det i dag. Jeg vil vente på en lavere pris, sier han.

Sandvik kan ikke huske å ha sett en høyere pris på Statoil-stasjonen på Brekstad i Ørland kommune.

- Vi snakket om det på jobben, at det ofte er dyrere i distriktene enn i byene, men dette var ekstra dyrt, sier han.

Tastefeil på masta

Daglig leder Terje Knutsen ved Statoil på Brekstad kan berolige bilistene i området med at det har skjedd en liten menneskelig svikt.

- Her har noen lagt inn feil tall i masta. Det stemmer overhodet ikke at det koster 17,79 kroner, sier han.

Den riktige prisen skal være 15,79 kroner, og Knutsen opplyser at det kun er masta som er feil, mens pumpa har den riktige prisen.

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets tror ikke en så høy oljepris som 17,79 vil bli en realitet med det første.

- Jeg tror ikke oljeprisen vil bli så høy, og det er basert på det globale oljemarkedet. I det lokale markedet kan det selvsagt svinge, og til enhver tid kan det være 1,50 kroners forskjell på pumpepris i Oslo, sier Kjus til Adressa.no.

- Tror prisen vil gå ned

Utover høsten tror oljeanalytikeren at prisen vil gå nedover. Det er mye som tyder på at det ikke blir et militært angrep mot Syria, og dermed har også råoljeprisene roet seg ned.

- Syria er i ferd med å bli priset ut av markedet. Nå er det meste avhengig av Libya for resten av året, forklarer han.

I Libya er det nesten ikke oljeproduksjon for øyeblikket, noe som påvirker råoljemarkedet. Råvaresjef Bjarne Schieldrop i SEB Merchant Banking har tidligere sagt at oljeprisen kan stige opp mot 130 dollar fatet om uroen i Midtøsten fortsetter.