Obiora-blogg anmeldt av politiet

Politiet går rettens vei for å få stanset uthengingen av en politimann på nettet.

Saken oppdateres.

Sør-Trøndelag politidistrikt anmelder en blogg hvor det under flere innlegg skal ha kommet ærekrenkelser mot en politimann i den såkalte Obiora-saken. Politimannen blir også navngitt flere ganger og identifisert med bilde.

Stanset sang

I forrige uke gikk politiets fellesforbund til sak mot bandet Samvirkelaget. Kravet var da at den plateaktuelle gruppen ikke skulle fremføre eller utgi en spesiell sang - hvor den samme politimannen navngis i teksten.

Blogg-sjikane

Nå er det en blogg som står for tur. I flere av innleggene på nettet beskyldes politimannen for å ha tatt livet av nigerianeren Eugene Eijke Obiora. Obiora døde etter en pågripelse av politiet utenfor et sosialkontor i Trondheim 7.september i fjor.

Den nevnte politimannen deltok i pågripelsen, og sammen med tre andre er han blitt etterforsket som mistenkt, men ingen er siktet for å ha forårsaket dødsfallet. Saken er fortsatt under etterforskning.

- I bloggen fremsettes det sterkt belastende beskyldninger mot en bestemt politimann som vi mener er ærekrenkende, sier politimester Per M. Marum på politiets nettsider.

Ærekrenkende

Han uttaler videre at politidistriktet ønsker å anmelde bloggen fordi de mener mye av innholdet er direkte ærekrenkende mot politimannen.

- Det er også viktig for oss å markere at politifolk har krav på personvern og at de i likhet med andre må slippe å bli hengt ut med navn og bilde før en etterforskning er avsluttet og det er trukket en konklusjon, sier politimesteren til politi.no.

Anmeldelsen skal oversendes til Statsadvokaten i Trøndelag i dag.

 
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå