Her står vogntogene på kryss og tvers på E6

- Det har vært vanskelig i Drivdalen-området, sier politiet.

Vogntogene slet med å komme seg oppover E6 i Drivdalen på snøføret. 

Saken oppdateres.

Snøfallet har skapt vanskelige kjøreforhold for tungtransporten på E6 både sør og nord for Oppdal i går kveld.

- Det har pågått i det området i hele kveld, og det pågår fortsatt, sa operasjonsleder Tor Mauseth ved Sør-Trøndelag politidistrikt klokken 20.45 torsdag kveld.

Stengt i natt

Gjennom natten har E6 delvis vært stengt, og delvis hatt redusert fremkommelighet på grunn av bilberging. Det opplyser Vegtrafikksentralen.

- Vi har jobbet gjennom natten med bilberging der. Det var vel et par-tre trailere som sto fast der mot slutten som vi fikk hjulpet opp, sier operasjonsleder Bjørn Handegard fredag morgen.

Han hadde da ikke mottat meldinger om vanskelige kjøreforhold på E6 i området, og hadde et håp om at fredagen skulle bli roligere for patruljene i området.

Fredag formiddag meldes det om fine kjøreforhold over Dovre.

Sendte patruljebil

Da adressa.no pratet med Mauseth tidligere torsdag kveld var en patruljebil på vei til Drivdalen for å dirigere trafikken.

En av dem som kjørte opp Drivdalen ved 20-tiden torsdag kveld, var Bård Smestad.

- I stigningen opp mot Kongsvoll sto tre trailere fast. Korken løste seg opp etter hvert som den ene av trailerne fikk satt på kjetting, sier Smestad.

Trengte dirigering

Og det var ikke bare biler på vei opp og sørover som hadde problemer. Smestad møtte blant annet ett vogtog som hadde valgt å legge seg delvis i grøfta for i det hele tatt å kunne stanse på det glatte føret. Dette vogntoget var på vei nedover Drivdalen.

- Ett kjørefelt var åpent da jeg kjørte forbi der, så det kan nok være lurt at politiet kommer for å dirigere trafikken, sier Smestad.

 
På forsiden nå