E6 over Dovre er åpnet, men kan stenges igjen

Fallende trær har skapt problemer i Midt-Norge.

Ruskeværet i Trondheim skaper urolig sjø søndag morgen. 

Saken oppdateres.

Siste: Klokken 20.36 fikk de siste ved Agdenes strømmen tilbake, melder Trønderenergi.

Klokken 07.00 søndag morgen manglet 1000 av NTEs strømkunder strøm, men i ettermiddag skal de fleste ha fått strømmen tilbake.

De samme tallene matcher Sør-Trøndelag.

 - Alle abonnentene til Trønder Energi skal ha fått tilbake strømmen med unntak av 1000 på yttersiden av Snillfjorden og Agdenes samt Leksa, sier kommunikasjonsrådgiver, Tore Wuttudal.

- Vi vet foreløpig ikke hva feilene går ut på, eller hvor lang tid det tar å fikse dem, men vi har satt igang et feilsøk, sier Wuttudal.

Både fra trøndelagsfylkene og Nordmøre bledet søndag morgen meldt om at stormen som har herjet i natt har satt spor. Også på Sunnmøre har det blåst friskt, og ifølge Sunnmøre politidistrikt har juelgrana i Ålesund blåst over ende i løpet av natta.

Dovrefjell var stengt

På veiene er E6 over Dovrefjell åpnet etter å ha vært stengt.

Også fylkesvei 705 mellom Stuggudal og Brekken var stengt i mange timer.

Langs fergesambandet Flakk-Rørvik var avgangen klokken 06.30 fra Flakk, samt avgangen klokken 07.00 fra Rørvik stengt, melder Fjord1. Sambandet går nå som normalt, men det må påregnes forsinkelser på grunn av værforholdene.

På Nordmøre melder politiet om flere trær over veien i Surnadal. Det gjelder fv. 62 ved Rød i Nesset, samt E136 Vågstrand. Vegtrafikksentralen hadde i morgentimene folk ute for å rydde veien og disse er nå åpnet.

Fergesambandet Brekstad-Valset på fylkesvei 710 er gjenåpnet etter å ha vært stengt fra morgenen av.

350 uten strøm i Nord-Trøndelag

Strømnettet har vært under harde prøvelser den siste måneden, og også i natt ble tusenvis av kunder rammet.

- Det er tusen kunder som mangler strøm i Nord-Trøndelag, sa Trygve Kvernland, administrerende direktør i NTE til adressa.no cirka klokken halv ni.

Klokken 10.54 at 650 av omtrent 1000 strømkunder i Nord-Trøndelag har fått tilbake strømmen.

NTE forsikrer om at de jobber på spreng for å fikse bruddene. Søndag morgen er områder i Stjørdal, Inderøy, Snåsa, Levanger, Vikna, Steinkjer og Namsos uten strøm.


Her kan du se fullstendig liste over strømbrudd i Nord-Trøndelag.

Over 2000 uten strøm i Sør-Trøndelag

I Sør-Trøndelag ble det meldt om følgende status søndag morgen klokken 07.45:

  • Klokken 00.30 mistet et område mellom Agdenes og Lensvik strømmen. Cirka 200 er strømløse. Mannskap er ute og leter etter feilen.
  • Et område mellom Agdenes og Vaslag er uten strøm. Området omfatter blant annet Nord- og Sør-Leksa, Stranda. Strømutslaget skyldes feilretting, og omfatter 1036 kunder. Flertallet er fritidsboliger.
  • I 6-tiden mistet området Vikhammer/Torp i Malvik strømmen. I utgangspunktet mistet 2000 kunder strømmen, men Vikhammer fikk strømmen igjen ganske kjapt. Også Torp har fått tilbake strømmen, men Trønderenergi er i gang med feilretting på Midtsand. Rundt 40 kunder er rammet, deriblant Stav gjestegård og flere industribygg.
  • Det er et mindre strømbrudd i Skaun. Dette rammer for øyeblikket 26 kunder.
  • Rundt tusen kunder mistet i 4-tiden strømmen på sør-Frøya og Dolmøya. Klokken 08.45 meldes det at feilen på Dolmøya er rettet. Søndag formiddag har Trønderenergi imidlertid måttet koble ut strømmen til rundt 1000 kunder mellom Flatdal og Titran for å gjennomføre feilretting.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal i Trønderenergi er det i innlandet trefall som er årsaken til strømmbruddene, mens det på kysten er saltbelegg.

Fosenkraft meldte på sine Facebook-sider at et område mellom Husbysjøen til og med Fevåg i Rissa var uten strøm. De antok at dette skyldtes trær som har falt ned over linja.

Nordmøre energiverk meldter om strømfeil på Tustna i Aure kommune samt i Tingvoll.

Til tross for dårlig vær, går hurtigrute-trafikken som normalt. 

Til tross for dårlig vær, går hurtigrute-trafikken som normalt. 

Tips oss: Har du tips, bilder eller video?

Telefon: 07200
webred@adresseavisen.no
SMS/MMS: Kodeord TIPS til 07200
Twitter, Instagram: #adressa

På forsiden nå