AtB jobber sammen med ulike bussoperatører for å få på plass et tilfredsstillende tilbud med buss på strekningen Trondheim-Vanvikan.

På grunn av skader på kai-anlegget i Vanvikan, må båtavgangene på sambandet Trondheim-Vanvikan innstilles inntil skadene er utbedret. I mellomtiden vil det gå buss for båt mellom Trondheim sentralstasjon og Vanvikan, melder AtB i en pressemelding søndag.

Ødelagt kaianelgg

Hurtigbåten mellom Vanvikan og Trondheim ble innstilt inntil videre lørdag, fordi flytebrygga nesten hadde kollapset. Reparasjonsarbeidene kommer trolig igang mandag, men kommunikasjons- og markedssjef Grethe Opsal i AtB kan ikke si når båten vil fortsette etter den oppsatte ruta igjen.

- Vi trenger større kraner for å få reparert brygga, og håper den blir reparert i løpet av neste uke, sier hun til adressa.no.

Bunnen falt i sjøen

I mellomtiden ber hun brukerne av hurtigbåten sjekke hjemmesidene til AtB og FosenNamsos Sjø for fortløpende informasjon.

- Vi er i dialog med Pendlerforeningen om hvordan dette skal gå så bra som mulig. På hjemmesidene vil man få info om busstransport.

Ifølge Frode Sollie er det bunnen på landgangen som går ned mot flytebrygga som har falt i sjøen.

- Det samme skjedde i mai, og da var det bare flaks at ingen falt i sjøen. Da ble gangelementene fjernet om natta og sveiset som en nødreparasjon. Siden har det ikke blitt gjort noe.

Viktig å sjekke nettsidene

Informasjon rundt de ulike bussavgangene vil oppdateres fortløpende på www.atb.no og www.fosennamsos.no, og det er derfor viktig at de reisende holder seg oppdatert via disse kanalene.

AtB vil holde de ulike nyhetskanalene og Trafikkforeningen for strekningen informert underveis.

Korresponderende avganger

Rute 553 (Trondheim sentralstasjon-Vanvikan) vil korrespondere med rute 450. Det oppsatte tilbudet vil bli kontinuerlig fulgt opp i forhold til kapasitet.

AtB beklager de ulemper dette vil ha for de reisende.