Brannen er delvis slukket

Brannen er slukket ved Ervika, og det er kontroll på flammene på hele østsiden.

Brannvesenet delte inn områdene Frøya-brannen spredte seg i fire forskjellige sektorer. De meldte først å ha kontroll på brannen i sektor 1, nordøst på kartet  Foto: Kartagena/Statens kartverk/Grafikk@adresseavisen.no

Saken oppdateres.

Det bekrefter visebrannsjef Johan Pettersen overfor adressa.no.

- Situasjonen i sonen vår, som går fra Ervika og ut mot Nesset, er at vi har kontroll. Helikoptrene har slukket flammene og vi har gått over til etterslukking. Så langt ser det ut som om helikoptrene har gjort en kjempejobb, sier Pettersen ved 11-tiden torsdag.

Brannen startet ifølge brannvesenet rundt klokken 11 ved Litjvatnet, ikke så langt unna Sistranda. Brannen spredte seg deretter raskt med vinden, og politiet regnet sent i går kveld med at mellom seks og åtte kvadratkilomter er svidd av.

Adressa.no er kjent med at minst to hytter har gått tapt i brannen. I tillegg er oppimot 500 personer evakuert.

LES OGSÅ: Her kan brannen ha startet

LES OGSÅ: Slik har brannen utviklet seg

Kontroll i flere soner

- Kan vi si at brannen er slukket nå?

- Brannen i sektor 1 er slukket, sier Pettersen.

- I hvilke sektorer er det ikke kontroll?

- I sektor 2, 3 og 4, der har vi kontroll, men vi driver fortsatt slukking. Etter hvert får vi også etterslukking i sektor 2, 3 og 4, sier Pettersen.

- Vi har hatt fire helikoptre som har gått i loop og kjørt vann hele tiden. De har levert rundt 1000 liter hvert 30. - 40. sekund. Det har vært effektivt og hjulpet oss stort, legger Pettersen til.

SE VIDEO: Helikoptrene slukker brannen

- Utrolig fornøyde

I løpet av natten har det vært 30 personer fra brannvesenet, 20 fra Heimevernet, 10 fra Sivilforsvaret, tre ambulanser samt innsatsleder og tre politipatruljer i sving for å holde flammene i sjakk.

LES OGSÅ: - Utviklingen er gledelig

I morgentimene ble innsatsen trappet opp, og til sammen har seks helikoptre vært i sving. I tillegg til Forsvarets fire Bell-helikoptre som har bidratt på østfronten, har to av Helitrans' brannhelikoptre vært benyttet i vest.

- Vi er utrolige fornøyde med innsatsen som er gjort her. Vi har frivillige, vi har brannvesen fra mange kommuner, vi har Forsvaret, vi har industrivern fra bedrifter og vi har sivilforsvaret. Alt i alt har og har hatt utrolig god hjelp, sier Pettersen.

- Ut fra forholdene vi har hatt, med vinden og alt, har det gått greit, legger han til.

 
        
            (Foto: Politiet)

  Foto: Politiet

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå