Her ser du lensmann Inge Dahlø, brannsjef Andreas Kvingedal, rådmann Svanhild Mosebakken og fungerende ordfører Martin Nilsen. Bildet ble tatt under pressekonferansen klokken 15. Foto: Jonas Bjørkli

Flammene har herjet på Frøya siden i går formiddag. Like etter klokken 15 kunne brannsjef Andreas Kvingedal opplyse at brannen er slukket under en pressekonferanse.

- Det har gått mye bedre enn det jeg fryktet, sier Kvingedal.

Han forteller at han så for seg at brannen kunne hatt et mer dramatisk utfall, fordi helikoptrene ble satt på bakken da det ble mørkt i går kveld.

Har knapt sovet

- Jeg vil takke alle som har vært i aktiv innsats. Jeg tror ikke folk aner hvor stor innsats som er gjort, særlig etter helikoptrene ble satt på bakken i går, frem til det ble lyst i dag, sier brannsjefen.

De har fått bistand fra flere kommunale brannvesen under slukningsarbeidet. Den lokale styrken på Frøya har siden brannen startet deltatt i slukningsarbeidet store deler av tiden.

- Brannmennene på Frøya har knapt hatt hodet på puta i natt. De har gjort en fantastisk innsats, sier Kvingedal.

- Fantastisk lettelse

Fungerende ordfører Martin Nilsen skryter også av innsatsen til brannvesenet, i tillegg til politiet, Forsvaret, Heimevernet, Røde Kors, Sivilforsvaret og andre frivillige.

- Akkurat nå er det en fantastisk lettelse. Jeg føler at fellesskapet på Frøya våknet i går, sier han.

Etterforsker brannen

Frøya-lensmann Inge Dahlø ber folk og media om ikke å spekulere i brannårsak.

- Enkelte har konkludert med brannårsak. Det har ikke vi, sier han med bakgrunn i at det har blitt omtalt at brannen startet da en skoleklasse var på tur.

Han ber også folk om å være forsiktig på sosiale medier fordi det kan være sårende for de unge personene som har blitt knyttet opp mot brannårsaken.

Dahlø opplyser at de vil etterforske brannen.

Stenger skole

Rådmann Svanhild Mosebakken opplyste at de evakuerte får reise hjem, samt at Sistranda skole vil være stengt i morgen.

Det er grunnet med ivaretakelse av de ansatte med tanke på bearbeiding av det som har skjedd, samt forberedelse til mottak av elever.

Skolen vil tilby et tilsynstilbud i tidsrommet mellom klokken 8.00 og 16.00 for de som måtte trenge det. Det samme tilbudet har kommunen gitt i dag.