Bjørnis sprer glede og informasjon på sosiale medier

Lær om brannvern med den rutinerte brannbamsen Bjørnis.

Bjørnis er veldig opptatt av brannvern og trafikksikkerhet, og deler jevnlig informasjon om dette på sosiale medier. Fra venstre: Bestefar Bjørn Hellan, brannbamsen Bjørnis og matfar Rikard Heimen.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Brannbamsen Bjørnis ble ansatt ved Trøndelag brann- og redningstjeneste i fjor, og er en viktig brikke for brannmannskapet.

- Bjørnis er med i alle våre redningsbiler. Vi deler ut bamser til alle barn som har hatt traumatiske opplevelser, slik at de skal få noe annet å tenke på. Det var det som var utgangspunktet til Bjørnis, forteller den pensjonerte brannmesteren Bjørn Hellan, som også blir kalt for bestefaren til Bjørnis.

- God effekt på de yngste

Hellan er mannen som kom med ideen om Bjørnis og har jobbet med å få brannbamsen på plass i ti år.

- Jeg stjal ideen fra svenskene, som lenge har del ut bamser til barn som har opplevd noe traumatisk. Det skal ha god effekt på de yngste, så jeg jobbet lenge for å få til noe lignende her. Men det var ikke før jeg ble pensjonert at vi fikk Bjørnis på plass, flirer Hellan, som selvfølgelig er svært glad for at Bjørnis endelig har fått på seg brannuniform.

Deler kunnskap

I tillegg til å være med ut på oppdrag har Bjørnis nylig fått en ny rolle på huset. Gjennom sosiale medier deler Bjørnis nyttig informasjon rettet mot barn og voksne.

- Bjørnis er en liten vis kar, som lever sitt eget liv på internett. Han er veldig opptatt av brannvern og trafikksikkerhet, og vil svært gjerne dele bort sin kunnskap med barn og voksne, sier matfar/brannmester Rikard Heimen ved Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Rutinert brannbamse

I løpet av sitt første år på brannstasjonen har Bjørnis opplevd mye.

- Han har vært med på så mye, at det er vanskelig å nevne alt. Bjørnis har hilset på ordføreren, reist til London og vært med ut til en rekke gressbranner, forteller Heimen.

Men Bjørnis kunne dessverre ikke støtte kollegaene sine under storbrannene på Frøya og Flatanger. Da var han ute på kunnskapsreise.

- Siden vi skal få en ny sentral om ett års tid, var han i London for å se hvordan de opererer der borte. Men han fulgte nøye med på utviklingen, og skulle ønske at han kunne være sammen med mannskapene. Bjørnis vet hvor krevende det er med slike store oppdrag, sier Heimen.

Informer barna

Du kan få et nærmere innblikk i Bjørnis sin hverdag på Facebook og Instagram.

- Vi vet at ikke alle barn er på Facebook og Instagram, så vi håper at foreldre kan dele bilder og informasjon fra Bjørnis-sidene med de yngste i huset, sier matfar Rikard, bestefar Bjørn og brannbamse Bjørnis avslutningsvis.

Bjørnis var i London da det brant i Flatanger, men fulgte nøye med på adressa.no. - Tenker på dere Redningsmannskaper som gjør det de maktet og alle dere som har mistet sine eiendeler. Bamseklem, skriver Bjørnis. 
    
      (Foto: Privat)

Bjørnis var i London da det brant i Flatanger, men fulgte nøye med på adressa.no. - Tenker på dere Redningsmannskaper som gjør det de maktet og alle dere som har mistet sine eiendeler. Bamseklem, skriver Bjørnis.  Foto: Privat

Her tester Bjørnis ut stigebilen, som kan strekke seg hele 32 meter. 
    
      (Foto: Bjørnis)

Her tester Bjørnis ut stigebilen, som kan strekke seg hele 32 meter.  Foto: Bjørnis

Bjørnis tar en pust i bakken etter en boligbrann på Lade. 

Bjørnis tar en pust i bakken etter en boligbrann på Lade. 

På forsiden nå