Vanligvis åpnes Byneset Golfklubb drivingrangen i slutten av april, men i dag åpnet de dørene rekordtidlig.

- På denne tida av året bruker vi normalt sett å hakke bort is fra banen, så dette er absolutt ikke normalt, sier greenkeeper Ole Albert Kjøsnes ved Byneset Golfsenter.

- Siden påsken er så sen i år, så hadde vi håp om å åpne rundt påsketider. Men når det er så tørt og fint ute, så kunne vi ikke vente mer, legger Kjøsnes til.

Etterlengtet golfstart

Mandag klokken 12.00 åpnet golfklubben drivingrangen, og ifølge Kjøsnes har det klødd i golfarmen til flere sørtrøndere denne vinteren.

- Folk sto og ventet på at vi skulle åpne dørene, og det er godt med besøk her nå, forteller Kjøsnes.

Det er bare drivingrangen som er åpnet. Selve golfbanen er fremdeles for frossen til å brukes. Kjøsnes er ikke sikker på når golfspillerne kan prøve å slå inn nye rekorder på Byneset.

- Vanligvis bruker vi å åpne golfbanene i slutten av april og i begynnelsen av mai, men det er vanskelig å spå når vi åpner dem i år. Det kan hende at det blir en tidligere start, men mars pleier å være en snømåned, påpeker Kjøsnes.

Sommerstemning på Stiklestad

På Stiklestad startet golfsesongen enda tidligere.

- Her er det nesten sommerstemning, det er en helt spesiell vinter i år, sier Tore Halvorsen, daglig leder i Stiklestad Golfklubb.

- Vi åpnet drivingrangen og kortbanen allerede i jula, og har kun holdt området stengt i noen få dager siden den gang, legger Halvorsen til.

At golfsesongen starter så tidlig er ikke hverdagskost på Stiklestad.

- Jeg kan ikke huske lignende tilstander tidligere, og jeg har snakket med mennesker oppe i 80-årene som sier det samme. Det er i hvert fall sikkert at det er første gang i golfklubbens historie at vi åpner så tidlig, sier Halvorsen.

Ikke bekymret for snø

Og besøket er det heller ikke noe å utsette på, ifølge Halvorsen.

- Det har vært veldig mange innom her, spesielt i helgene. Da er det rundt 40–50 personer som er innom, sier Halvorsen.

- Veldig mange av dem er nybegynnere, noe som er ekstra hyggelig, legger Halvorsen til.

Halvorsen frykter ikke at værgudene skal sørge for en demper på golf- og sommerstemningen på Stiklestad.

- Nei, da stenger vi bare den dagen det snør. Jeg tror ikke snøen kommer til å legge seg her over lengre perioder, sier Halvorsen.