Fant samboeren med fremmed mann på do

- For meg spiller det ingen rolle hvem som ser på når jeg pisser. Sa rørosingen, som ble tatt med buksa nede og slått bevisstløs av en 29-årig trondheimsmann som fant sin samboer sammen med rørosingen på et hotelltoalett.

Saken oppdateres.

Denne uken sto trondheimsmannen tiltalt ved Sør-Trøndelag tingrett, etter straffelovens § 229 om legemsbeskadigelse. I sin forklaring sa 29-åringen at han og samboeren deltok i en familiesammenkomst på Røros, en helg i slutten av mars.

Under et nattlig besøk i baren på Bergstadens Hotel oppdaget han plutselig at samboeren, som egentlig skulle gå i baren og kjøpe en drink, var blitt borte fra lokalet.

På herredo med ukjent mann

Like før hadde han sett henne snakke sammen med rørosingen i baren. Da ante han uråd, og begynte å lete etter samboeren, både utenfor, inne på hotellet og til slutt på hotellets toaletter. Han åpnet avlukkene på dametoalettet ved hjelp av en mynt i jakten på sin elskede.

Der fant han også en kvinne på et av avlukkene, sittende intetanende på skåla i egne tanker. 29-åringen unnskyldte seg for den ukjente, før jakten fortsatte videre.

- Utenfor et avlukke gjenkjente jeg stemmen til min samboer. Da jeg fikk opp døra så jeg henne sammen med en fremmed mann, som sto med smekken åpen. Han forsøkte å slå, og det svartnet helt for meg. Jeg slo ham ned med to slag og trakk ham ut av toalettet og ut på gangen for å få ham vekk slik at jeg kunne gjøre opp med samboeren min. Hun fikk en skikkelig omgang kjeft. Jeg følte meg bedratt, og sa at alt var slutt, før jeg forlot stedet og dro tilbake til leiligheten vi hadde leid, sa 29-åringen.

Til sykehus med skader

En hotellvakt som kom til, forklarte at 29-åringen nærmest satt oppå den da bevisstløse rørosingen, som hadde benklærne dratt helt ned til anklene. Tiltalte var svært opphisset og skrek ifølge vakten at han skulle drepe begge to.

Politi ble tilkalt, den bevisstløse ble fraktet i ambulanse til legevakten og senere innlagt bl.a. med slag- og kuttskader i ansiktet. 29-åringens samboer ble tatt hånd om av hans far, og anbrakt på et hotellrom.

Overfor politiet var hun svært lite meddelsom, men forklarte at hensikten med toalettbesøket var å kjøpe dop av rørosingen, som både plutselig og umotivert skulle ha dratt ned buksa si inne på toalettet.

Var «temmelig olagom»

Selv husket ikke rørosingen stort. Til det var han for full. Men han husket at han hadde snakket med kvinnen før han skulle på toalettet, og han mente at hun måtte ha blitt med ham, uten at han kunne si hvorfor.

- Men det er vel ikke helt vanlig å ha med seg en fremmed dame på toalettet når man skal slå lens, spurte tingrettsdommer Tom Urdal.

- Det spiller ingen rolle for meg hvem som ser på når jeg skal pisse. Når jeg er ute så tar jeg det ikke så stivt med slike ting!

- Nei, det er kanskje ikke så stivt med slike ting på dette stedet?

- Nei, der er det ikke noe som er stivt, svarte rørosingen, som beskrev sin egen tilstand som «temmelig olagom».

Aktor, politiadvokat Heidi Melø, ba om 45 dagers samfunnsstraff for 29-åringen. Forsvarer Svein A. Storeng påsto frifinnelse, eller at tiltalte anses på mildeste måte. Tingrettsdommer Tom Urdal avsier dom i saken i dag, torsdag.

 
        
            (Foto: JanO)

  Foto: JanO

På forsiden nå