Mistet førerkortet i laserkontroll - fikk det tilbake etter utstyrsfeil

- Jeg hadde styggflaks, sier sjåføren som var uten sertifikat i 15 minutter.

Saken oppdateres.

Onsdag i forrige uke i tidsrommet mellom klokka 18.30 og 20.00 gjennomførte politiet en laserkontroll på fylkesvei 950 i Malvik. Resultatet ble ett førerkortbeslag og seks forenklede forelegg.

Adressa.no har fått tips om at alle de sju bilistene som fikk reaksjoner, har fått forelegg og førerkortbeslag annullert. Årsaken skal være feil på laserutstyret.

Fikk tilbake lappen

Adressa.no har vært i kontakt med en av sjåførene som fikk en reaksjon i forbindelse med laserkontrollen.

- Jeg mistet førerkortet, men hadde styggflaks. Et kvarter etter at politiet beslagla førerkortet, fikk jeg en telefon der de sa at jeg kunne få det tilbake dagen etterpå, forteller en av sjåførene.

Sjåføren fra trondheimsområdet ble målt til 89 kilometer i timen i 60-sonen.

- Jeg fikk lov til å kjøre hjem etter førerkortbeslaget, og akkurat idet jeg hadde kommet frem så ringte politiet og sa at jeg kunne hente førerkortet på lensmannskontoret, sier bilisten.

Spøkte om defekt laser

På lensmannskontoret dagen etterpå fortalte de at resultatet fra laserkontrollen hadde blitt annullert. Han er svært glad for at politiet var ærlig og sa raskt ifra at det hadde blitt en feil. Han er avhengig av sertifikatet i jobbsammenheng.

- Jeg synes det er dumt at politiet bruker utstyr som ikke er godkjent, men samtidig er jeg også sjeleglad for at jeg fikk tilbake førerkortet. Jeg sa faktisk på tull at det måtte være noe feil med utstyret da jeg ble tatt, sier sjåføren.

Tidligere har det vært 70-sone på strekningen i Malvik, og bilisten som var litt hard på gassen, forteller at han ikke tenkte så mye over fartsgrensen.

- Plutselig sto politiet der, og sa at jeg hadde kjørt for fort. Jeg hadde flaks som ikke ble fotgjenger i flere år, sier sjåføren lettet.

- Gjorde en bom

Miljø- og trafikkoordinator Marius Rønningen ved Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter at godkjenningen på laserutstyret hadde gått ut på dato.

- Lasermålere blir godkjent av Justervesenet for en bestemt periode. Godkjenningen gikk ut 20. mars i år, og det ble så vidt jeg vet avholdt en kontroll med denne laseren, sier han til adressa.no.

Det blir alltid gjort en før- og etterkontroll av en laser for å se at alle funksjonene fungerer, og det var i etterkant av kontrollen at man oppdaget at datoen var utgått.

- Laseren burde vært sendt inn til Justervesenet før 20. mars for ny godkjenning. Men oddsen for at samme laser målte uriktig er nesten lik null, forklarer Rønningen.

Politiet bekrefter at sju personer fikk en reaksjon, og disse ble annullert da man oppdaget at godkjenningen var utgått på dato.

- Rett skal være rett. Dette er vår feil, og det tar vi følgene av, sier han.

På forsiden nå