Killingberg (24) ny redaktør for Fosna-Folket

Alexander Killingberg blir den yngste redaktøren i avisas historie.

Alexander Killingberg (til høyre) blir Fosna-Folkets nye redaktør. Her intervjuer han kronprins Haakon under et besøk på kampflybasen på Ørlandet.  Foto: Dan Ågren

Saken oppdateres.

Tidligere journalist i Adresseavisen Alexander Killingberg (24) blir den yngste redaktøren i Fosna-Folkets historie når han overtar etter Skjalg Ledang 1. mai. Killingberg ser frem til jobben.

– Jeg synes det er kjempespennende. Jeg liker utfordringer, det har jeg fått gjennom tre år i Adresseavisen som journalist. Nå hadde jeg lyst på enda større utfordring. Jeg er kjempemotivert, sier Killingberg.

Kjenner Fosen godt

Killingberg som kommer fra Leksvik har jobbet i Fosna-Folket i to år tidligere som vikar og frilanser. Han kjenner derfor Fosna-Folket og Fosen godt.

– Hva skal du bidra med for å gjøre Fosna-Folket enda bedre?

– Vi skal jobbe mye med nyhetsarbeidet. Fosen er den mest spennende regionen i Trøndelag for tiden med kampflybasen, Marine Harvest i Bjugn og den planlagte vindkraftutbygging. Jeg mener Fosna-Folket med sin nærhet og tilstedeværelse skal være nyhetsledende i Fosen.

Sjef over tidligere mentor

Killingberg innrømmer at det er litt spesielt å være redaktør for en som var min første mentor i journalistikken. På fem år er rollene byttet.

Killingberg har gått kreativ fagskole og mediehøgskolen på Gimlekollen. Han vil bo på Ørlandet, og mener det er viktig at redaktøren er synlig i nærmiljøet.

– Nå skal jeg bruke tiden jeg har til jeg begynner med å reise rundt til andre lokalaviser for å lære av de som har lyktes på nett. Ting skjer utrolig fort, og sosiale medier blir nøkkelen for å lykkes på nettet fremover, mener Killingberg.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå