Tvinnereim: - Borten Moe er en kjekk mann

- Det er ikke ment som en hersketeknikk, sier Anne Beathe Tvinnereim, som skal møte Ola Borten Moe til kampvotering mandag.

I nestlederstrid: Anne Beathe Tvinnereim møter Ola Borten Moe. 

Saken oppdateres.

Mandag skal Anne Beathe Tvinnereim og Ola Borten Moe måles mot hverandre i kampen om å bli første nestleder i Senterpartiet. Det er i denne forbindelse at hun i dag uttaler seg til VG Nett, der hun blant annet sier at det er «et er en belastning å stille mot Ola, som er en profilert politiker med et sterkt nettverk». Når VG Nett spør henne om hva som er Ola Borten Moes sterkeste sider, svarer hun:

– Han er debattsterk, kunnskapsrik og kan det politiske spillet. Dessuten er han en kjekk mann, sier Tvinnereim til VG Nett.

Les også: Tvinnereim tviler på gode Borten Moe-tall

- Ikke ment som hersketeknikk

Overfor adressa.no utdyper hun hva hun mente med «kjekk mann»:

– Det var sagt med glimt i øyet, han er en kjekk mann. Jeg ble bedt om å kommentere hans sterke sider, og da uttalte jeg meg om han som politiker først, og så la jeg til det om utseende. Jeg håper ikke han oppfatter det som en hersketeknikk, det var ikke ment sånn, sier Tvinnereim til adressa.no.

– Hvordan ville du reagert dersom Borten Moe trakk frem at en av dine sterke sider er at du er en «pen kvinne»?

– Jeg må innrømme at jeg ikke tenkte gjennom alle konsekvensene da jeg sa det. Det var kun nevnt som en «en passant»-kommentar i rekken av mange positive uttrykk. Hvis han hadde sagt det til meg i en slik kontekst, så ville jeg tatt det som et kompliment.

Ulike kjønnsrollemønster

– Tror du vi har et slikt kjønnsrollemønster i Norge at det er lettere å akseptere at en kvinne kommenterer en manns utseende enn omvendt? Når menn kommenterer kvinners utseende, så får de ofte høre det?

– Det kan nok tenkes at dette er et poeng, så jeg vil understreke at det ikke var ment som en hersketeknikk, sier Tvinnereim.

På mandagens ekstraordinære landsmøte stiller Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum uten motkandidat til ledervervet etter Liv Signe Navarsete. Bak ham stiller Tvinnereim og Borten Moe mot hverandre som første nestleder. Tvinnereim og Janne Sjelmo Nordås står mot hverandre til plassen som andre nestleder.

På forsiden nå