Forbudt å si neger

Politiet forbys å bruke ordet neger. Det slår Spesialenheten fast etter at politimester Truls Fyhn ble anmeldt av en Klæbukvinne.

Saken oppdateres.

Beate Michelsen, som er gift men en kenyansk mann anmeldte for kort tid siden politimester Truls Fyhn i Tromsø fordi han forsvarer retten til å bruke ordet « neger».

Nå gir altså Spesialenheten for politisaker klæbukvinnen Beate Michelsen medhold i at politiet ikke får bruke ordet neger.

- Vanskelig å få han dømt

- Jeg var klar over at det ville bli svært vanskelig å få Fyhn dømt for rasisme, men jeg tror det var viktig at jeg gjorde det. Jeg er svært fornøyd med brevet fra Spesialenheten som slår fast at politiet ikke får bruke neger, sier til Beate Michelsen til NRK Trøndelag.

Fyhn frikjennes for rasisme, men Spesialenheten for politisaker hevder at politimesterens uttalelser blant annet kan svekke tilliten til politiet.

Tar ikke selvkritikk

- Det er ikke Spesialenhetens oppgave å være et moralorgan. Dette vil jeg se nærmere på. Ut over det har jeg for øyeblikket ikke mer å si om denne saken, sier Fyhn til NRK Trøndelag.

Men Michelsen håper og tror at jobben til Fyhn henger i en tynn tråd.

- Disse uttalelsene må få konsekvenser for politimesteren. Selv har jeg mine tanker om dette, og jeg tror ikke han sitter lenge, sier Michelsen.

 
På forsiden nå