Savnet kajakkpadler funnet omkommet

Mann i 50-årene var savnet i Bjugn.

Sea King-helikopteret deltok i redningsaksjonen ved Gjæsingen i Bjugn.  Foto: DAN ÅGREN

Saken oppdateres.

- Det er funnet en mann i sjøen. Han er bekreftet omkommet og fraktes til Ørland flyplass og etter hvert til St. Olavs Hospital for obduksjon, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ifølge Hovedredningssentralen ble søket avsluttet onsdag ettermiddag etter at mannen ble funnet sør for Gjæsingen.

- Jeg fikk akkurat bekreftet at mannen som er funnet er den savnede kajakkpadleren, sier Tiller klokken 14.05.

Mannen i 50-årene ble meldt savnet etter at han ikke kom hjem tirsdag ettermiddag. Politiet ble varslet om at man ikke kom i kontakt med ham i 08-tiden onsdag morgen.

Mannens pårørende er varslet.

Tatt opp i Sea King

Kajakkpadleren ble funnet kort tid før klokken 12 sør for Gjæsingen. Tidligere onsdag ble kajakken funnet i det samme området.

- Vedkommende er tatt opp i Sea King-helikopteret, sier redningsleder Nils Ole Sunde i Hovedredningssentralen.

- Det var en hurtiggående lettbåt fra KV «Njord» som fant mannen. Sea King dro til stedet for å hente ham opp.

Søket fortsatte med tre redningssskøyter og et Sea King-helikopter etter at kajakken ble funnet tom et par timer tidligere. Røde Kors og Sivilforsvaret samt lokalt bosatte søkte langs land fra politiets base på Haldorhamn.

To F16-fly fra Ørland som var på treningsoppdrag i området ble også involvert i søket.

Flere båter deltok

Mannen padlet i en gul kajakk i området mellom Oksvoll og Gjæsingen i Bjugn og var sist i kontakt med familien i 16-tiden. Ifølge Nils Ole Sunde hadde han da vært på vei fra Valsøya til Gjæsingen.

Like før klokken 10 opplyste adressa.nos reporter på stedet at Sea King-helikopteret hadde stått rolig over området Tristein nord for Haldorhamn i lengre tid og at båter ble sendt til stedet.

Kort tid etter kunne skipsfører Werner Huse på RS «Askerbæringen» opplyse at kajakken var funnet. I tillegg til redningsskøyta deltok to andre båter i søket: Båten «Ebenezer» og oppdrettsbåten «Svarten».

Redningsvest og våtdrakt

- Han er båtvant og kjent i området, og er godt kledd, var beskrivelsen operasjonsleder Bernt Tiller ga av kajakkpadleren tidlig i redningsaksjonen.

Mannen var ikledd redningsvest og våtdrakt.

- Han var i kontakt med familien om ettermiddagen og sa at han var på vei hjem. Siden har ingen hørt fra ham, og mannen er meldt savnet. Vi har gått ut med etterlysning og beskrivelse av savnede på kystradioen. Sea King fra Ørland og redningsskøyta fra Hitra er varslet, sa redningsleder Hans G. Christensen i Hovedredningssentralen.

En times padling

Hovedredningssentralen greide ikke å fange opp signaler fra mannens mobiltelefon. Ifølge de som bor i området, skal det ha vært rolig på sjøen både natt til onsdag og onsdag morgen.

Området mannen var ute i, blir ikke sett på som et spesielt farlig område, ifølge Ole Kristian Brendøy, som er leder i Fosen Kajakklubb.

- Det er vel en times padling fra Haldorhamn til Gjæsingen. Området etter Torravarden kan være utsatt for en del bølger og strøm, men dette er ikke et spesielt farefylt område.

Her blir kajakken fraktet bort fra funnstedet ved Gjæsingen. 
    
      (Foto: DAN ÅGREN)

Her blir kajakken fraktet bort fra funnstedet ved Gjæsingen.  Foto: DAN ÅGREN

En tom kajakk er funnet i sjøen utenfor Haldorhamn i Bjugn onsdag. En mann på rundt 50 år er fortsatt savnet, og Sea King og redningsskøyta samt flere andre båter leter i området. Video: Tomas Kothe-Næss.

Sea King-helikopteret søkte i området hvor kajakkpadleren ble meldt savnet. 
    
      (Foto: Dan Ågren)

Sea King-helikopteret søkte i området hvor kajakkpadleren ble meldt savnet.  Foto: Dan Ågren

To F16-fly deltok i søket etter den savnede kajakkpadleren i Bjugn. 
    
      (Foto: Dan Ågren)

To F16-fly deltok i søket etter den savnede kajakkpadleren i Bjugn.  Foto: Dan Ågren

En oppdrettsbåt deltok også i søket. 
    
      (Foto: DAN ÅGREN)

En oppdrettsbåt deltok også i søket.  Foto: DAN ÅGREN

Flere frivillige, blant annet båten «Ebenezer», saumfarte området ved Gjæsingen etter meldingen om den savnede kajakkpadleren. 
    
      (Foto: Dan Ågren)

Flere frivillige, blant annet båten «Ebenezer», saumfarte området ved Gjæsingen etter meldingen om den savnede kajakkpadleren.  Foto: Dan Ågren

På forsiden nå