Først over to timer etter at brannen startet fikk brannvesenet kontroll på lyngbrannen i Hitra.

Klokken 12.21 fikk nødetatene melding om en hytte som sto i brann i Heggvika på Fjellværøya i Hitra kommune.

- Vi har fått mange telefoner fra folk som står et stykke unna. De sier at de ser mye røyk, så vi antar at det brenner godt, sier vaktleder Stig Lunde ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Brente avfall i går

Det viste seg senere at det ikke har brent i hytta. Brannen startet i terrenget.

- Vi har pratet med folk der ute, og de sier at det kan ha en sammenheng med avfallsbrenning i nærheten av hytta i går kveld, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Spredte seg fort

Politiet skrev på Twitter at det er en omfattende brann og at den sprer seg fort. Sivilforsvaret ble varslet for bistand.

Et vitne som står på andre siden av øya fortalte til adressa.no at vinden er sterk. Det skal også være flere andre hytter og bolighus i området.

Blusset opp

- Det brenner flere steder, men det skal ikke være fare for bebyggelse eller folk for øyeblikket. Men det blåser kraftig, så vi kan ikke si vi har kontroll, sier Lunde til adressa.no klokka 13.15.

Klokken 13.25 skrev politiet at brannvesenet har kontroll på flammene, men det er kraftig vind som kan gjøre at brannen blusser opp igjen.

20 minutter senere blusset brannen opp igjen.

Foreløpig kontroll

Klokken 14.24 skriver 110-sentralen i Sør-Trøndelag på Twitter at brannvesenet har kontroll på lyngbrannen.

- Det brenner ikke og det er kontroll på stedet Men det ulmer fortsatt og det er mye vind. Det er ikke mye som skal til før det begynner å brenne igjen, sier Metlid.

Brannvesenet dro fra stedet klokken 16.30.

- Grunneier skal ha kontroll på stedet. Så var det meldt regnvær, forteller brannmester Andé Lindgjerdet ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Det blåser kraftig, men brannen skal ikke utgjøre en fare for folk eller bebyggelse. Foto: Rune Eian
Det er mye røyk etter brannen i Heggvika. Foto: Inger-Lise Hauge Mellemsæther