Flyttet armeringsjern da trucken veltet

Men fortsatt vet man ikke hvorfor velten skjedde.

Politibetjent Helge Sumstad undersøker ulykkesstedet der en mann ble meget alvorlig skadd torsdag ettermiddag.  Foto: Ludvig Killingberg

Saken oppdateres.

En 28 år gammel mann ble torsdag meget alvorlig skadd etter en arbeidsulykke ved Byggmakker på Berkåk. Fredag fortsetter undersøkelsene på stedet.

- Politiets kriminalteknikere gjorde seg ferdig på stedet i går. I dag er det Arbeidstilsynet som skal gjøre undersøkelser. Dette er helt rutinemessig, sier politibetjent Helge Sumstad ved Rennebu lensmannskontor til adressa.no.

Flyttet på jern

Politiet har begynt å danne seg et godt bilde av hva som skjedde torsdag. Mannen, som er ansatt ved Byggmakker, var i gang med å flytte på armeringsjern da det gikk galt.

- Buntene kommer ferdig stroppet, og vanligvis hekter man bare buntene på trucken før flyttingen. Det ble også gjort her, sier Sumstad.

Idet man skulle flytte på buntene har trucken begynt å velte. Det er uklart om føreren har forsøkt å hoppe ut, eller om han har blitt med i fallet.

- Trucktårnet har i alle fall kommet etter mannen og truffet han i hoderegionen og brystet, sier Sumstad.

Mannen ble fraktet med luftambulanse til St. Olavs Hospital. De opplyste torsdag kveld at mannen var meget alvorlig skadd, og at tilstanden var ustabil.

Ikke høy fart

Det er uklart hvor lenge mannen ble liggende før han ble oppdaget, men politiet antar at det dreier seg om kun få minutter. Han fikk hjelp av personer som kom ut av byggvareforretningen.

Området der ulykken skjedde er avgrenset, og Sumstad er klar på at det ikke er høy fart med trucken som er årsaken til velten.

- Vi vet ikke hvorfor trucken veltet, sier Sumstad.

Arbeidstilsynet skal i dag undersøke om lover og forskrifter er overholdt. Politiet på sin side skal undersøke om noe straffbart har skjedd, eller om det dreier seg om et rent uhell.

Følger opp ansatte

Administrerende direktør i Byggmakker, Knut Strand Jacobsen, opplyser til adressa.no at man jobber med å ivareta de andre ansatte ved bedriften, samt de pårørende.

- Vi har ikke fått noen oppdatering på helsesituasjonen til vår ansatte, men vi har i mellomtiden bygget opp et apparat rundt de ansatte og de pårørende. I går kveld ble det arrangert et møte med de ansatte, og de får tett oppfølging videre.

 Jacobsen sier at hendelsen går sterkt inn på de berørte.

- Berkåk er et lite sted, og denne ulykken er noe som rammer alle, sier han.

Det bygges også opp et apparat for å ta vare på den skadde.

Politibetjent Helge Sumstad begynner å danne seg et klart bilde av hva som har skjedd på Berkåk.  
        
            (Foto: Ludvig Killingberg)

Politibetjent Helge Sumstad begynner å danne seg et klart bilde av hva som har skjedd på Berkåk.   Foto: Ludvig Killingberg

På forsiden nå