Ektepar i 30-årene funnet døde på Fosen

To bærplukkere kom over bilen med de døde fredag kveld.

Politiet tok seg inn i boligen til det avdøde paret, etter å ha mottatt bekymringsmeldinger fra mannens slektninger.   Foto: Dan Ågren

Saken oppdateres.

Nødmeldingen om at en mann og en kvinne var funnet døde i en bil, ble registrert hos politiet ved Sør-Trøndelag politidistrikt fredag kveld, klokken 21.53.

- Bilen sto parkert på en avsidesliggende vei i Åfjord, opplyser operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Saken ble første gang omtalt i Fosna-Folket.

Funnet av bærplukkere

Funnet etterforskes nå ved Fosen lensmannsdistrikt, og operativ leder Hallgeir Stjern opplyser at det var bærplukkere som kom over bilen på en avsidesliggende vei i Åfjord.

- Det var ikke dekning på stedet, men vitnene tok seg frem til første fasttelefon og fikk varslet nødetatene.

Flere bekymringsmeldinger

Ifølge operativ leder iverksatte politiet på Fosen søk etter paret allerede torsdag.

- Vi har fått flere bekymringsmeldinger. Den første bekymringsmeldingen fikk vi fra et familiemedlem av mannen torsdag morgen. Sammenholdt med meldinger som ble lagt ut på kvinnens Facebook-profil, bestemte politiet seg for å starte søk etter paret.

Mannen er norsk statsborger, mens kvinnen har amerikansk statsborgerskap. Det er ikke kjent hvor lenge kvinnen har vært i Norge, eller om de to har barn.

- Det siste livstegnet fra dem ble registrert onsdag kveld, uten at jeg vil kommentere hva dette innebærer. Vi tok oss inn i parets bolig i Ørland torsdag, men fant ingen personer i boligen. Etterforskningen fortsatte både torsdag og fredag, sier Stjern.

Da politiet kom til funnstedet i Åfjord ble det klart at bilens eier samsvarte med en av de savnede. 

Kripos koblet inn

Politiet er ferdige med åstedsgranskinger på funnstedet, og det er begjært obduksjon av de avdøde.

- Vi fortsetter etterforskningen, og ettersom den døde kvinnen er utenlandsk statsborger er Kripos koplet inn for å varsle pårørende, opplyser Stjern.

Stjern vil ikke kommentere om det er gjort spesifikke funn på åstedet.

- Etter det vi har observert og etterforsket så langt, er det ingenting som tyder på at flere personer er involvert i dødsfallene.

Politiet etterforsker rutinemessig alle dødsfall som ikke har noen vitner til stede.

På forsiden nå