Søndag inviterer Eric Holten Haugen og sønnen Jonas Holten Haugen (5) til lansering av det nye spillet på Skifer hotel i Oppdal. Skjønt spillet er allerede lansert - og på plass i App-store. Haugen har også vært i California med sine kompanjonger Erik Midtskog og Jørn Hoel for å selge inn spillet, som han mer eller mindre har utviklet siden han selv bare var smågutt. Han tegnet figurer, ga dem liv - og i dag har de blitt et nettspill.

Spillutvikler på fem år

Det er derimot sønnen Jonas som har hatt siste ordet i utviklingen av spillet som nå er lansert, ifølge Haugen.

- Spillet har i høyeste grad blitt utviklet av Jonas, som er fem år. Han har forklart og gitt innspill på hva han liker og ikke liker, og så har vi på beste vis forsøkt å få det til slik han har ønsket det, forklarer pappa Eric Holten Haugen, som har holdt på med spillutvikling siden 1996. Han og familien ville ha en pause fra livet i Canada - og i tre år har familien nå hatt tilhold i Oppdal, der også Stikkmenn-karakteren i hovedsak har blitt utviklet.

- Med hjelp fra programerere i Sverige, Canada og Hong Kong, smiler han. Etter å ha jobbet med spillutvikling i Canada siden 1996 har han et stort nettverk.

Finpusser på hovedspillet

- Stikkmenn er internasjonale og universelle. Vi tegnet strekmenn på hulevegger i steinalderen, det var et tidlig språk. Vi kan vise en strekmann til folk over hele verden og folk forstår hva denne strekmannen betyr. Stikkmenn-figuren er gjenkjennbar over hele kloden. Derfor egner han seg så godt i et nettspill, sier Haugen, og viser fram ulike spillkort med Stikkmenn som flyr, spiller curling eller slåss med sverd.

Det er barnespillet som nå er lansert på App-store, mens selve hovedspillet lanseres i 2016.

- Så langt har responsen vært bra. Det har vært travelt - og vi er spente på hvordan dette vil gå. Vi finpusser nå på hovedspillet, sier Eric Holten Haugen. Han har høye ambisjoner og drømmer for spillideen.

- Jeg drømmen om å kjøre en bobil rundt om i Norge og i ulike land og møte folk, vise de Stikkmenn og legge inn elemneter i Stikkmenn-galeriet med ulike stemmer og kulturer. Stikkmenn er relevant over hele kloden, mener Haugen.

Eric Holten Haugen fra Canada har slått seg ned i Oppdal sammen med familien sin - og utviklet eget nettspill-konsept i fjellbygda sammen med sønnen Jonas (til venstre). Foto: Privat
Universell: Stikkmenn er gjenkjennbare verden over - og ved hjelp av ulike kort kan spillerne selv utvikle mange figurer meg ulike egenskaper. Barneversjonen er ute på App-store nå. Foto: Privat