Rolf Christopher Johansen Perreau (25) ble regnet som et stort politisk talent. Han sto på sjetteplass på Trondheim Arbeiderpartis liste ved høstens kommunevalg.

Torsdag bekreftet politiet at 25-åringen er en av de drepte etter terrorangrepet på Utøya. 24 nye navn på terrorofre ble frigitt torsdag kveld.

Til tross for sin unge alder rakk Perreau å gjøre seg bemerket ved flere anledninger, både lokalt og nasjonalt.

Høydepunktet var nok da han på Arbeiderpartiets landsmøte i 2009, mot Jens Stoltenberg og den øvrige partiledelsens vilje, fikk gjennomslag for lovfestet rett til lærlingplass.

Ble lagt merke til

Det var ikke første gang han gikk imot partiledelsen.

Da Jens Stoltenberg besøkte sommerleiren på Utøya i 2006, gikk den da 20 år gamle Perreau på talerstolen og kritiserte regjeringens asylpolitikk.

Dagen etter skrev Dagsavisen at Christopher Perreau «tilbyr Jens Stoltenberg å finne hjertet tilbake».

- Et godt menneske

I fjor høst ble han valgt inn i AUF sitt sentralstyre, og det siste året markerte han seg blant annet som en sterk motstander av EUs datalagringsdirektiv.

Perreau er opprinnelig fra Hommelvik i Malvik kommune. Ordfører Terje Bremnes Granmo (Ap) fortalte tidligere denne uken om et lokalsamfunn som var sterkt preget av at en av deres egne var savnet.

– Vi er mange som kjenner ham. Selv har jeg kjent Christopher i flere år, og han var et godt menneske og en dyktig politiker, uttalte ordføreren.

Christopher Perreau (25) er blant de omkomne på Utøya. Han begraves eller bisettes fra Hommelvik kirke fredag.
Foto: Storfjell Ingar