Politiet friga fredag kveld de siste navnene på ofre etter terroraksjonen på Østlandet.

På listen sto navnet til 15 år gamle Emil Okkenhaug fra Levanger. Han er dermed én av de totalt 69 som mistet livet på Utøya.

Emil Okkenhaug var på sin aller første politiske sommerleir da han for en uke siden ble drept.

- En kjernekar

Blant venner og kjente blir Emil karakterisert som en kjernekar. Han var godt likt av alle, skoleflink og aktiv i flere idretter, blant annet sykling, løping og tennis.

Tidligere i år deltok han i St. Olavsloppet der far og sønn sprang hver sin etappe.

I vår fullførte Okkenhaug tiende klasse ved Nesset ungdomsskole, og skulle etter planen begynne på media og kommunikasjon ved Levanger videregående skole til høsten.

Fryktet det verste

Det var også i vår Okkenhaug meldte seg inn i AUF, og han gledet seg til å dra på sin aller første politiske ungdomsleir. Emil var storebror til to søstre (ni og tretten år).

– Jeg hørte ikke noe fra ham og fryktet det verste. Vi har hatt kontakt med flere av de andre fra Levanger som var på Utøya. De kunne fortelle at han var savnet. Han var min beste venn, uttalte en av skolekameratene til Adresseavisen tidligere denne uken.

Familien fryktet det verste da de fikk nyheten om massakren på Utøya.

Ringte sykehusene

De fikk ikke noe livstegn fra sønnen. På hver sin kant avbrøt de sommerferien og samlet seg på Østlandet. En ringerunde til alle sykehusene i østlandsområdet ga ingen resultat.

Mandag skrev Adresseavisen at familien hadde gitt opp håpet og var i bunnløs sorg.

Vitner har opplyst at 15-åringen sannsynligvis oppholdt seg på toalettet da gjerningsmannen begynte å skyte. Han kan dermed ha havnet midt i skuddlinjen dersom han flyktet ut for å søke sikkerhet et annet sted.

Emil Okkenhaug (15) fra Levanger ble drept i terroraksjonen på Utøya. Politiet friga fredag kveld nye navn på ofre. Foto: SCANPIX / PRIVAT