- Breivik ba meg overnatte

- I ettertid har jeg tenkt over hvorfor han ba meg inn, og om han kanskje ville kvitte seg med et vitne. Men det blir litt drøyt å tenke slik, sier den trønderske hobbyfotografen.

  Foto: scanpix

Saken oppdateres.

Under en stopp på bilturen fra Oslo til Trondheim 10. juni havnet trønderen inne på tunet til terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Trønderen vil ikke stå frem med navn i avisa, men har gitt alle opplysningene om sitt møte med Anders Behring Breivik til politiet. Han stanset ved Vålstuen gård i Hedmark for å få seg litt hvile på veien nordover, og gikk ned mot den flomstore Glomma for å ta noen bilder. Da kom Behring Breivik ut fra våningshuset og ned mot ham.

- Jeg har tatt noen bilder der han også vises på avstand. Disse bildene har politiet fått, sier trønderen.

LES OGSÅ: Fra dette rommet planla han terroren

Tilbakeholden

Hobbyfotografen tok kontakt med politiet noen dager etter terrorangrepet. Da bildene fra Vålstuen gård ble vist på tv rett etter terroraksjonen, skjønte nemlig trønderen hvilken gård han hadde besøkt, og hvem han hadde slått av en prat med noen uker tidligere.

Etter at trønderen hadde presentert seg, og forklart at han ville ta bilder av flommen, så roet imidlertid terroristen seg litt mer ned. Behring Breivik skal deretter ha fortalt at han selv likte å ta bilder, og uttalte at han hadde et bedre kamera enn trønderen.

LES OGSÅ: Forsvarerne på Breiviks gård

Inviterte på kaffe

- Etter en stund gikk han inn i huset og hentet sitt eget videokamera som han viste meg. Han inviterte meg inn på kaffe, og sa til og med at jeg kunne overnatte om jeg ville det. I ettertid skjønner jeg at dette var et spesielt møte. Men mens jeg var der virket han som en helt vanlig kar, sier mannen til adressa.no.

Det ble verken kaffe eller overnatting for trønderen på Vålstuen gård. Etter et kort opphold satte han seg i bilen og fortsatte kjøreturen mot Trondheim. Han hadde da tatt cirka 200 bilder på og ved gården. Bildene er nå overlevert til politiet.

LES OGSÅ: Tusen beslag fra gården til Breivik

- Grei å snakke med

Trønderens møte med Behring Breivik, skjedde på et tidspunkt hvor terroristen ifølge sitt manifest var i full gang med kverning av kunstgjødsel og bombeforberedelser på gården. Han var redd for at noen skal oppdage terrorplanene. Hobbyfotografen nevnes også i manifestet. Behring Breivik var sikker på at trønderen ikke var turist, men en politimann.

- Jeg skjønner jo nå at jeg var på gården i det han var i ferd med å planlegge aksjonen sin og bygge bomben. Det er litt ekkelt å tenke på, men jeg har aldri tenkt over at jeg var i noen slags fare. Han virket som en ok fyr å snakke med i grunnen, sier trønderen til Adresseavisen.

 
        
            (Foto: scanpix)

  Foto: scanpix

På forsiden nå