Terrorens ofre

Åtte ungdommer fra Trøndelag omkom.

Saken oppdateres.

Et hav av følelser flommer, og alle de savnede etterlater seg store tomrom.

Her kan du gi din kondolanse

De drepte fra Trøndelag er:

Snorre Haller fra Trondheim. Født 1981

Haller har flere verv i Fellesforbundet og er ungdomskandidat for Fellesforbundet. Han sitter også i LOs ungdomsutvalg i Sør-Trøndelag. Han er maler av yrke. På sin nåværende arbeidsplass er han tillitsvalgt, og han har også nasjonale verv i fagbevegelsen.

Emil Okkenhaug fra Levanger. 15 år.

Blant venner og kjente karakteriseres 15-åringen som en kjernekar. Han er godt likt av alle, skoleflink og aktiv i flere idretter, blant annet sykling, løping og tennis. Tidligere år deltok han i St. Olavsloppet der far og sønn sprang hver sin etappe.

I vår fullførte Okkenhaug tiende klasse ved Nesset ungdomsskole og skal etter planen begynne på media og kommunikasjon ved Levanger videregående skole til høsten. Det var også i vår Okkenhaug meldte seg inn i AUF. Emil er storebror til to søstre (ni og tretten år).

Aleksander Aas Eriksen fra Stjørdal. 16 år.

Han er medlem i AUF-Stjørdal og leder i ungdomsgruppen til Røde Kors Stjørdal. Han beskrives som en ressurssterk og engasjert ungdom som klatret fort opp til lederrollen. Leder Roar Eidem i Røde Kors Stjørdal omtaler Aleksander som en aktiv gutt med stort pågangsmot og engasjement. Den omkomne sekstenåringen har de siste to årene selv vært en av frivillighetsarbeiderne i organisasjonen. Han var blant annet med og startet ungdomsgruppen deres i februar.

Rolf Christopher Johansen Perreau fra Trondheim. 25 år.

25-åringen regnes som et stort politisk talent, og står på sjette plass på Trondheim Arbeiderparti sin liste ved høstens kommunevalg. Til tross for sin unge alder har Perreau ved flere anledninger fått mye oppmerksomhet, både lokalt og nasjonalt. Høydepunktet så langt er nok da han på Arbeiderpartiets landsmøte i 2009, mot partiledelsens vilje, fikk gjennomslag for lovfestet rett til lærlingplass. I fjor høst ble han valgt inn i Auf sitt sentralstyre og har det siste året blant annet markert seg som en sterk motstander av EUs datalagringsdirektiv.

Gizem Dogan fra Trondheim. 17 år.

17-åringen som for litt over en måned siden ble valgt inn som styremedlem i Trondheim AUF. Gizem Dogan er fra Tyrkia og har vokst opp i Trondheim. I fjor vår gikk hun ut av tiende klasse ved Rosten skole, mens hun det siste året har vært elev ved Byåsen videregående. Moren Gulderen Dogan forteller at planen er at datteren skal begynne på dramalinjen på Ringve til høsten.Gizem har vært politisk engasjert i AUF i halvannet år. Det var første gangen hun deltok i sommerleiren på Utøya. - Gizem er født 1. mai, på den internasjonale solidaritetsdagen. Det må være en mening med at hun er født nettopp på denne dagen, tror moren.

Lene Maria Bergum fra Namsos. 19 år.

19-åringen er elev på medier og kommunikasjonslinjen ved Byåsen videregående skole og et aktiv styremedlem i AUF Stjørdal. Hun har i mange år engasjert seg innenfor hestesporten i Nord-Trøndelag. Hun er medlem av Namsos Kjøre- og rideklubb og har drevet med sprangridning på høyere nivå i flere år. Familien fra Namsos reiste lørdag morgen til Oslo for å forsøke å skaffe seg opplysninger. På jentas Twitter-profil står det skrevet at hun gleder seg til å flytte til Barcelona etter endte studier.

Sondre Kjøren fra Orkdal. 17 år.

Sondre var medlem i Ordkal AUF og engasjert både innen politikk, idrett og kulturliv. Han beskrives som en ledertype i positiv forstand, og med en forsonende kraft. Han bidro sterkt til at hjemkommunen ble en aktiv støttespiller til musikkfestivalen Vannspeilet. Av Sveinung Sundli beskrives Sondre som en av de viktigste brikkene for å få til festivalen - en handlingskraftig og engasjert ungdom med god sosial teft. Han fulgte lokale band tett, elsket konserter og omtales som en svært omtenksom person.

Håkon Ødegaard fra Trondheim. 17 år.

17 år gamle Håkon Ødegaard var aktiv innen Byåsen menighet i Trondheim. Han har blant annet vært ungdomsleder der og var godt kjent i menigheten. Håkon beskrives som en flott gutt med et musikktalent. Han spilte tuba i musikkorps og bass i band. Av bekjente karakteriseres han som en engasjert, glad og godhjertet gutt. 17-åringen gikk i første klasse på musikklinjen ved Heimdal videregående skole.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå