- Vil aldri forlate hjertet mitt

Elisabeth Tiset har laget minnevideo om venninnen Gizem Dogan som fortsatt er savnet etter skytingen på Utøya.

Saken oppdateres.

Torsdag 21. juli besøkte Gizem Dogan sin gode venninne Elisabeth Tiset. Hun hadde med en forsinket bursdagsgave: Et hjertesmykke som hun hengte rundt halsen til Elisabeth.

- Hun kom innom for å slå av en prat. Jeg hadde feiret bursdagen min for litt siden og hun ville gi meg en gave på etterskudd, sier Elisabeth.

Dagen etter dro Gizem til AUFs sommerleir på Utøya. Hun er fortsatt savnet.

Her kan du gi din kondolanse

På mandag, mens regnet høljet ned over 20 000 mennesker på Torvet, gikk Elisabeth i fakkeltog til minne om den savnede venninnen og de andre ofrene etter terroraksjonen.

- Aldri møtt en snillere person

- For meg er bloggen et sted å dele tanker og følelser. Det blir fort lettere å dele det vanskelige med andre der.

Elisabeth har blogget i om lag et halvt år. For å bevare minnene etter Gizem har Elisabeth laget en bildeserie, lydsatt med en av sine yndlingssanger «Min sang til deg» av Karoline Wendelborg.

Se Elisabeths selvlagde minnevideo i vinduet over.

17-åringene fra Tiller ble bestevenner da de gikk på ungdomsskolen på Rosten. De begynte på samme skole i åttende klasse, men ble ikke bestevenner før i avgangsåret.

- Da vi begynte å tilbringe tid sammen tenkte jeg: «Hvordan kan jeg ha gått glipp av denne personen i to år?». Hun stilte alltid opp for andre. Jeg har aldri møtt en snillere person.

Savnet døyves av nettopp smykket hun fikk av venninnen dagen før hun dro til Utøya.

«Har hatt det på meg helt siden, og med det føler jeg at hun alltid er med meg. Så hun vil aldri forlate hjertet mitt, hun vil for alltid forbli der», skriver Elisabeth Tiset på bloggen sin.

- Flere kan delta i sorgen

Facebook, Twitter og blogger gjør at det norske folk kan sørge sammen ifølge Petter Bae Brandtzæg, forsker ved Sintef. Sosiale medier gir oss ifølge ham et rom vi aldri tidligere har hatt.

- De åpner for at flere kan delta i sorgen, ikke bare nær familie og bekjente. Det er enklere, uavhengig av tid og rom.

Han forsker på bruken av sosiale medier i privat og offentlig sammenheng.

- Det er også helt klart at man får mer støtte, og vi vil også vise støtte og medfølelse til andre. Det er slik vi mennesker kommer oss gjennom en sorgprosess – ved å hjelpe og støtte hverandre, sier Brandtzæg.

 
 
 
 
 
 
På forsiden nå