Danner pårørendegruppe i Sør-Trøndelag

Regner med at det vil være behov i mange år framover.

Saken oppdateres.

Onsdag inviteres alle pårørende etter tragedien på Utøya til møte på Bytorget i Erling Skakkes gate 14. Møtet vil holdes i Fylkestingsalen. Der skal de informeres om pårørendegruppa som nå opprettes for Sør-Trøndelag.

Initiativtaker Robert Dahle regner med gruppa vil leve i mange år framover.

- Mange trenger hjelp

– Noen er merket for livet, både fysisk og psykisk. Traumene er ikke ferdig, selv om saken etter hvert forsvinner fra media. Vår oppgave blir å ivareta de pårørende og hjelpe med både store og små spørsmål, sier Dahle.

Han har selv en sønn som var på Utøya. Sønnen kom heldigvis velberget hjem.

Dahle har bakgrunn fra Forsvaret, og jobber nå i krimomsorgen. Gjennom dette arbeidet, har han erfaring med posttraumatiske lidelser og krise.

– Det er mange som trenger hjelp nå. Gjennom denne gruppa vil vi få en tung stemme, i stedet for å rope ut fra forskjellige plasser, sier Dahle.

Kommunen gir penger

Kommunen støtter i første omgang med tilrettelegging, men ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, sier kommunen vil bidra med både personer i styret, og med penger.

– Dette er ei gruppe for både de som har mistet noen, de som har noen som er skadet eller savnet, og de som har fått barna velberget hjem, sier Dahle.

– Snart kommer hverdagen, og mange vil ha mer enn nok til å takle den. Styrker vi de pårørende, styrker vi ungdommene, sier han.

Pårørendegruppa vil etter hvert få både telefonnummer og hjemmeside, men foreløpig er det kommunen som tar seg henvendelser angående gruppa.

 
På forsiden nå