Oslo S ble evakuert

Fant mistenkelig koffert på flybussen.

Saken oppdateres.

Deler av Oslo S ble evakuert onsdag morgen etter at det ble oppdaget en mistenkelig koffert på flybussen. Politiet fikk melding om kofferten klokken 07.41 og bombegruppa var på plass for å undersøke

Brannvesenet var også på stedet og røykdykkere var klare ifølge adressa.nos reporter på stedet. NSB-personell og Securitas sperret av inngangene til perrongområdene. Også flytogterminalen ble sperret av.

Klokken 10.21 melder NTB at bombealarmen er avblåst etter at det ikke ble funnet noe mistenkelig. Ifølge NTB melder NSB om at trafikken på Oslo S vil gå som normalt etter hvert, men at reisende må regne med noen forsinkelser frem til klokken 11.30.

Togtrafikken stanset

Det ble full stans i togtrafikken på Oslo S. Busser ble satt opp for å erstatte togene, og NSB dirigerte passasjerer inn i busser på sørsiden av sentralstasjonen, melder adressa.nos reporter på stedet. Morgentoget til Trondheim ble også erstattet av busser.

Oslo S og omkringliggende bygg ble evakuert etter at politiet fikk meldingen onsdag morgen. Flere vitner på den aktuelle bussen meldte fra om en mistenkelig person som travelt forlot en koffert bakerst i bussen.

Mistenkelig mann forlot bussen

Jack Vådahl, bussjåføren som gjorde klart til avgang, forteller til adressa.no at han fant en liten koffert midt på gulvet bakerst i bussen. Det skal være snakk om en mørk eller svart koffert som rommer om lag 15 liter. Plutselig forlot en mørkhudet mann i mørke klær og hvit kipa bussen i full fart.

En av passasjerene syntes dette var rart og meldte fra til Vådahl som i samråd med sin sjef valgte å evakuere bussen. Vådahl så ikke mannen holde i kofferten eller plassere den selv.

- Det oppstod ingen panikk på bussen, men da passasjerene ble møtt av politi og ambulanse da de kom ut gikk det opp for dem at noe hadde hendt. Jeg husker jo de siste dagenes hendelser og agerte på bakgrunn av det, uten at jeg vil spekulere noe mer i hva som kunne ha skjedd, sier Vådahl.

- Hauset opp unødvendig

Daniel Rees fra Trondheim skulle ta den aktuelle flybussen til Lillestrøm klokken 07.37. Kort tid etter at han ankom bussen fikk alle beskjed om å forlate bussen, som ble gjennomsøkt etter funnet av en koffert. Kaja Denstad, også hun fra Trondheim, sier til adressa.no at passasjerer foran i bussen la merke til en mann med religiøst hodeplagg som i hui og hast forlot bussen rett før avgang.

- Bussen ble evakuert fordi to passasjerer foran i bussen ble redde på grunn av utseendet til en mann. Det hele ble hauset opp unødvendig, sier Denstad.

Hun så ikke at noen plasserte den aktuelle koffert i bussen og opplevde situasjonen som udramatisk.

Politiet samlet et tujetalls passasjerer som satt på den aktuelle bussen klokken 09.17 slik at de fikk hente ut bagasjen sin. Ifølge NTB var det ikke mannens koffert som sto igjen inne i bussen.

 
 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå