Fjordman avviser nye blogg-rykter

- Jeg er sliten etter den siste perioden, sier Peder Are Nøstvold Jensen (36) til adressa.no.

  Foto: SKJERMDUMP

Saken oppdateres.

Forrige fredag sto den norske 36-åringen bak bloggsignaturen Fjordman fram med navn og bilde i landet største avis.

Fram til da hadde medienes jakt på den islamkritiske skribenten, som terrorsiktede Anders Behring Breivik siterer 111 ganger i sitt såkalte manifest, vært intensiv.

Nå har Ålesund-fødte Peder Are Nøstvold Jensen (36) igjen gått under jorda. Overfor adressa.no avkrefter han ny bloggaktivitet.

«The Observer»

- Om jeg overhodet fortsetter å skrive noen gang, vet jeg rett og slett ikke nå. Men mest sannsynlig vil det da være under eget navn, dersom jeg noensinne gjør dette, skriver Nøstvold Jensen til adressa.no.

Tidligere denne uken ble det på flere nettsider spekulert i om Fjordman nå blogger under et nytt alias.

Bakgrunnen for dette var at signaturen «The Observer» på mandag postet sine refleksjoner rundt terroraksjonen på det islamkritiske nettstedet Gates of Vienna.

Dette er det samme nettstedet som Fjordman i en årrekke har benyttet seg av. Men «The Observer» har postet innlegg før den 22. juli også - og Nøstvold Jensen avviser at de to er samme person.

- Vil ikke blogge

- Det er bare tøv. «The Observer» har også skrevet under dette navnet på Gates of Vienna mens jeg fremdeles var aktiv som Fjordman, påpeker Nøstvold Jensen.

Han er usikker på om han på noe tidspunkt vil gjenoppta bloggaktiviteten.

- Jeg tror ikke jeg kommer til å blogge noe særlig, om i det hele tatt, som Fjordman etter dette. Det ser jeg heller ikke noe poeng med, ettersom hele verden nå vet hvem som skjuler seg bak det navnet, skriver 36-åringen, og fortsetter:

- Jeg vil som et minimum ta en pause fra all blogging overhodet, da jeg er sliten etter den siste perioden.

Da 36-åringen sto fram forrige fredag, var det svært få som visste hvem som skjulte seg bak den mye omtalte Fjordman-signaturen.

Studerte arabisk

Selv ikke kollegene ved dagsenteret i Oslo hvor Nøstvold Jensen har jobbet, var klar over hans aktivitet og identitet på nettet.

Her har ålesunderen over flere år opparbeidet seg en viktig posisjon i det islamkritiske, høyreradikale bloggmiljøet.

Nøstvold Jensen har selv bakgrunn fra studier av arabisk, kultur og teknologi fra universiteter i Bergen, Kairo og Oslo.

Da navnet ble kjent i offentligheten, tok faren Steinar Nøstvold Jensen avstand fra sønnens høyreradikale ytringer. Samtidig la han til:

- Man finner ikke noe mindre voldelig person enn Peder. Han er trukket inn i dette på grunn av sine meninger.

 
    
      (Foto: Karin Rykkje, Sunnmørsposten)

  Foto: Karin Rykkje, Sunnmørsposten

 
    
      (Foto: SKJERMDUMP)

  Foto: SKJERMDUMP

 
På forsiden nå