Det kom frem under aktor Svein Holdens innledningsforedrag mandag. Holden tok for seg fem perioder i Breiviks liv. Innledningsforedraget tok for seg tiden helt tilbake til 1995.

LES MER OM FOREDRAGET I ADRESSA.NOS DIREKTEDEKNING HER

I foredraget ble det også vist flere bilder av våpen og uniformer. Ved et tilfelle viste Holden frem et jakkemerke som Breivik selv hadde lagd.

Dette la han på et bilde av seg selv som ble publisert i kompendiet han sendte ut 22. juli. Overskriften på merket er «Marxist Hunter.»

LES FLERE SAKER FRA RETTSSAKEN HER

Ingen drapsbegrensning

Merket innholder en «Multiculti traitor hunting permit», eller en jakttillatelse på multikulturalistiske forrædere. Breivik skriver selv at tillatelsen er valid på kategori a, b og c forrædere, som han selv definerte i kompendiet han sendte ut. Samtidig står det blant annet «tagging not required» og «no bag limit.»

Dette henspeiler på at det ikke var nødvendig å merke ofre og at det ikke var begrensning på hvor mange han tillot seg selv å drepe. Totalt mistet 77 mennesker livet i angrepene mot Regjeringskvartalet og på Utøya.

Selv har Breivik sagt at han ønsket å ramme flere med angrepene.

Lagde bombe

Ifølge Holden lagde politiet også en bombe ut fra anvisningene i Breiviks kompendium. I foredraget la Holden frem litt om hvordan bomben ble bygget opp og hvilken sammensetning denne hadde. Stoffene ble produsert i vånings- og driftshuset på Vålstua gård i Rena kommune.

Flere bilder ble lagt frem som viser bombefabrikken Breivik hadde på gården. Politiet gikk nøye gjennom massedrapsmannens forklaring, slik at man kan være temmelig sikre på at opplysningene hans stemmer i forhold til hvordan bomben ble lagd.

Politiets utgave, som var mye mindre enn 33-åringens 950 kg tunge bombe, ble detonert som en test, inne i en bil lik den Breivik parkerte foran Høyblokka i Regjeringskvartalet cirka klokken 15.17 22. juli.

Merket til venstre er tilsvarende det Breivik har bilderedigert inn på armen på bildet til høyre. Foto: SKJERMDUMP
Denne tegningen av bomben har Behring Brevik tegnet. Foto: skjermdump
I dette rommet blandet terroristen ingrediensene til bomben som ble sprengt i Regjeringskvartalet. Foto: skjermdump
Behring Breivik kjøpte inn store mengder kunstgjødsel for å lage bomben. Foto: skjermdump