- 75 minutters mareritt

Rundt 80 pårørende, ungdom som var til stede på Utøya, bistandsadvokater og helsepersonell var til stede i Inntrøndelag tingrett i Steinkjer da rettssaken mot Anders Behring Breivik startet i morges.

Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Opplesningen av tiltalen ble betegnet som et 75 minutters mareritt av leder i pårørendeforeningen i Nord-Trøndelag, Narve Nordmelan.

- Vi er forberedt og har lest tiltalen tidligere. Likevel er det brutalt å få opplest redegjørelsen for hvert skudd her i dag, sier Nordmelan, som tror mange pårørende likevel er glad for at rettssaken endelig er i gang.

- Det blir ti krevende uker. Og mange blandete følelser. Både for de som var på øya under drapshandlingene og for oss pårørende, sier Nordmelan, som selv er far til en ungdom som overlevde massakren på Utøya 22. juli.

- Hvordan er det å se drapsmannen i retten? Å se smilet, og den høyreekstremistiske hilsningen?

- Det er spesielt og ganske uvirkelig å se en mann sitte så uanfektet og erkjenne de grusomme handlingene han har gjort. Det er noe stakkarslig over hele skikkelsen. Moralsk sett er det uansett en gal manns verk. Så får vi se hva det ender med juridisk, sier Narve Nordmelan før han igjen inntar sin plass i den største rettssalen i Steinkjer tinghus.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå