Minnes de 77 med roser

Etter en uke med bestialske drapsbeskrivelser og opprivende scener under terrorrettssaken, kom mange i løpet av helgen for å legge ned roser utenfor Oslo tinghus.

Saken oppdateres.

Allerede på rettssakens første dag, begynte roser å dukke opp flere steder i Oslo: Til minne om dem som gikk bort under terrorangrepet i regjeringskvartalet og på Utøya, og i felles sorg med etterlatte og berørte av terrorhandlingene.

FØLG ADRESSEAVISENS JOURNALISTER PÅ TWITTER GJENNOM #ADRESSALIVE

LES ALLE SAKENE OM RETTSSAKEN HER

- Fredagen var sterk

Den tunge fredagen med detaljene fra Utøya, fortalt av en følelseskald drapsmann, har gjort at mange i medfølelse med de berørte har tatt veien til tinghuset i løpet av helgen. Blant dem var Anne Nilsen, som med en rød rose markerte sine tanker til de etterlatte.

– Det var spesielt fredagen som var sterk. Det å høre den sadismen som ligger bak og den mangelen på empati som tiltalte viser, sier hun.

Nærmest inngangen til tinghuset var det festet roser til sikkerhetsgjerdet med navnelapper på mange av ofrene etter terroraksjonen.

«En hel verden beundrer dere»

Langs gjerdene var det festet rosa, hvite, røde og gule roser og noen påskeliljer med varme hilsener til de berørte.

«Til de berørte: En hel verden beundrer dere. Hold sammen» og «Store klemmer til alle berørte», var blant støtteerklæringene som var skrevet ned.

En person hadde også beskrevet terrorens ansikt med disse ordene: «Vårt norske hus er så lite og ondskapen så stor».

 
 
På forsiden nå