Regjeringen bekrefter at de har bygget om en avdeling ved Ila fengsel i Bærum til et énmannssykehus hvor massedrapsmannen skal ha tilhold, uansett om han blir dømt til fengelsstraff eller tvungent psykisk helsevern. Det skriver VG Nett.

Statssekretær Robin Martin Kåss (Ap) i Helsedepartementet sier til nettavisen at de er i ferd med å bygge et høysikkerhetssykehus inne på Ila.

- Forberedelsene er i full gang, men det gjenstår en formell godkjenning av sykehuset i Helsedirektoratet, sier han.

Avdelingsdirektør Andreas Skulberg i Justisdepartementet sier at ombyggingen er så godt som ferdig og at det har kostet mellom én og to milloner kroner å omgjøre deler av fengselet til en sykehusavdeling.

- Avdelingen skal bemannes med helsepersonell, men fengselet skal stå for den ytre sikkerheten, sier han til VG Nett.

De psykiatriske sikkerhetsavdelingene på Dikemark i Asker, og på Brøset i Trondheim har vært utredet med tanke på muligheten for å la Breivik få adresse der.

Dommen mot Anders Behring Breivik faller enten 20. juli eller 24. august. Innen den tid må både et sykehustilbud og et forvaringstilbud være på plass.

Skulberg vil ikke svare på om Breivik vil sone en fengselsdom eller forvaringsdom i de samme lokalene som bygges om ved Ila fengsel.

- I tilfelle forvaringsdom har vi flere alternativer, sier han.