F-35 i bilder

Her er Adresseavisens egne bilder av Forsvarets nye kampfly i USA og på Ørlandet.

To norske F-35-fly i lufta over Ørland flystasjon fredag. 10. november.  Foto: Håvard Jensen Haugseth

Edwards, USA. Februar 2012. Et F-35 Lightning II tar av fra Edwards Air Force Base i California. Det er dette jagerflyet Norge bestemte seg for å kjøpe og som Arbeiderpartiet ville at skulle ha sin hovedbase på Ørlandet flystasjon.   Foto: RUNE PETTER NESS

Daværende statssekretær i Forsvarsdepartementet Roger Ingebrigtsen besøkte Edwards Air Force Base i California. Under besøket her i februar 2012 fikk han se et operativt F-35 Lightning II. Her sammen med kaptein Terje Vik som var crewchief på F-35 og major Frode Andre Evensen som er testpilot på basen. Til høyre står major Matt Hayden som er F-35-testpilot.   Foto: RUNE PETTER NESS

Fort Worth, Texas: Norge fikk sitt første F-35 jagerfly overlevert 22. september 2015. Daværende forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen var stolte gjester under seremonien.   Foto: RICHARD SAGEN

PHOENIX, Arizona: Luke Air Force Base: 23. september 2015. De norske F-35 pilotene er på plass i Phoenix for å trene på F-35. General Per Egil Rygg er på besøk på basen. NB! Personell og pilot ved F-35 flyene på bildene er IKKE NORSKE.   Foto: RICHARD SAGEN

Ny og gammel tid i luftforsvaret møtes på Ørlandet fredag 3. november.  Foto: Håvard Jensen Haugseth

Fort Worth, Texas: Norge fikk sitt første F-35 jagerfly 22.september 2015. Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen holdt tale under seremonien.   Foto: RICHARD SAGEN

Fort Worth, Texas: Norge fikk sitt første F-35 jagerfly 22.september 2015. Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen holdt tale under seremonien.   Foto: RICHARD SAGEN

PHOENIX, Arizona: Luke Air Force Base: 23. september 2015. De norske F-35 pilotene er på plass i Phoenix for å trene på F-35. General Per Egil Rygg var på besøk på basen. NB! Personell og pilot ved F-35 flyene på bildene er IKKE NORSKE  Foto: RICHARD SAGEN

F-35 til Ørlandet 3. november. Historisk landing: De første tre norske kampflyene F-35 landet på Ørlandet fredag ettermiddag. I førersetet på det første flyet satt pilot Brian Bann fra USA.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Brian Bann landet det første nye jagerflyet på Ørland flystasjon. De første norske kampflyene F-35 landet på fredag ettermiddag (3. november).  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Nytt og gammelt fly på Ørlandet. Her takser det nye kampflyet F-35, mens den gamle flymodellen F-16 har landet på rullebanen i bakgrunnen.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

De tre første kampflyene F-35 er på plass på Ørlandet. Fra før har Norge sju lignende fly stasjonert i USA. De neste 45 flyene skal leveres til Norge og Ørland.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

På forsiden nå