Skarstein raser mot NRK

NRK listet opp vinterens idrettshøydepunkt, uten å nevne Paralympics.

Birgit Skarstein sikter mot medalje i langrenn i Paralympics denne vinteren.  Foto: Marthe Hårstad

Saken oppdateres.

I går publiserte NRK en artikkel hvor kanalens ekspertkommentatorer skulle presentere «oversikten over høydepunktene i vintersesongen.»

Paralympics, som det er NRK som har rettightene til å sende i Norge, er ikke å se på listen i det hele tatt.

Det provoserte Årets trønder, Birgit Skarstein, som for tiden trener knallhardt for å kjempe om medaljer i langrenn i Paralympics i Sør-Korea i mars neste år.

«Fanken, Paralympics når ikke opp på listen over sesongens høydepunkt, til tross for at NRK faktisk har rettighetene. Hårda bud», skrev Skarstein på Twitter etter å ha lest NRK-artikkelen.

Det var VG som først omtalte saken.

LES MER: Én liten detalj vil gi Birgit Skarstein en stor fordel når hun setter utfor i løypene i Sør-Korea.

- Knalltøft

- Det forundrer meg bare at vi ikke er nevnt med ett ord. Paralympics er knalltøft. Det er høyt nivå, hard konkurranse og skikkelig spennende. Jeg er kjempeglad for at NRK sender lekene og ser fram til det. Likevel følte jeg for å si ifra at også de paralympiske skal konkurrere i vinter, og at dette er en viktig del av det store vintersportsbildet. Paralympics er et mesterskap fylt med høydepunkter og fantastiske historier, uttalte Skarstein til Dagbladet fredag.

NRK forklarer at artikkelen baserer seg på kanalens ekspertkommentatorer, og siden det ikke er klart hvem som skal være eksperter under Paralympics, så er ikke Paralympics med på oversikten.

LES MER: Gulljenta har kalenderen full ut 2018

Årets trønder

I januar i år ble Skarstein kåret til Årets trønder av NRK og Adresseavisen.

«Birgit Skarstein representerer hverdagsmot i et samfunn som preges av jag etter perfeksjon. Hun er et forbilde, ikke bare for funksjonshemmede, men også for funksjonsfriske, som ønsker å oppnå mestringsfølelse. Hun er en stolt ambassadør for Trøndelag og lar oss ta del i både opp- og nedturer. Hennes engasjement er enestående og inspirerende, enten det er for en sak eller innen sporten» het det i juryens begrunnelse.

LES MER: Birgit Skarstein er Årets trønder

Den allsidige Levanger-jenta vant i september i år sitt andre VM-gull i roing. I februar vant hun sølv og bronse under Para-VM på ski i Tyskland. I tillegg til å drive idrett i verdenstoppen representerer hun Arbeiderpartiet i Oslo bystyre og sitter i Bioteknologirådet.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå